Basisprijs
€ 24,00
Vriend van de Velinx
€ 20,00
za 30 mrt 24 - 20u30

Wim Opbrouck – Ik Ben De Walvis

Wim Opbrouck vertelt, zingt en legt zijn ziel bloot. Meer moet dat echt niet zijn

‘Ik Ben De Walvis’ is misschien wel de meest persoonlijke voorstelling die Wim Opbrouck tot nog toe maakte. Hij schreef zijn tekst vanuit het perspectief van de walvis. Hij spreekt zoals de walvis. Hij beweegt en ademt, hij zingt en danst, hij lacht en huilt zoals alleen walvissen dat kunnen. Hij ís de walvis. Hij herkent zich in de bultrug die om mysterieuze redenen aanspoelt op het strand.

Muzikanten en verteller ontmoeten elkaar in een theatraal concert dat de toeschouwer meeneemt naar de onpeilbare dieptes van de zeeën. Daar waar kiezelwieren, zeepokken, rankpootkreeften, anemonen en koudwaterkoralen wonen. Walvisgezangen kunnen honderden of duizenden kilometers afleggen in de open zee.

‘Ik Ben De Walvis’ is een moderne parabel over het onbereikbare, maar vooral een alibi om te blijven zingen, te blijven dansen, te blijven musiceren en te blijven spelen om niet te verdwalen.

Credits: Verteller & zang: Wim Opbrouck – Euphonium: Niels Van Heertum – Percussie & samples: Ron Reuman – Foto © Koen Bauters – De voorstelling kwam tot stand in samenwerking met Te Gek!? en kadert in de Te Gek-jaarcampagne 'Wellicht' over depressie.

“Opbrouck mixt zilte zwaarmoedigheid met swingend spelplezier. De solo sprankelt muzikaal terwijl het verhaal beklijft door de fantasie én de breekbaarheid ervan….

…Iedereen voelt zich wel eens een walvis met een hart dat 200 kg weegt. Dat erkennen, is het begin van de verluchting. Dat besef daalt als een troostende mist over de zaal. Kapitein Opbrouck stuurt je naar huis met zingende meeuwen als escortes en een hart dat dobbert op troostende klanken en woorden.” (E. Van Steenberghe, Focus Knack)