Basisprijs
€ 8,00
Vriend van de Velinx
€ 6,00
Kinderprijs
€ 6,00
Gezinsbond
€ 6,00
zo 03 mrt 24 - 15u00

Kopergietery & KGBE – Bambiraptor (8+)

Speels, filosofisch én humoristisch theater voor achtjarigen: het bestaat (én werd geselecteerd voor het Theaterfestival)!

Heeft hier ooit, héél lang geleden, 
een dinosaurus rondgelopen?
Waren dino’s eigenlijk gigantische kippen?
Hoe smaakt een prehistorische omelet?
Zijn alle dino’s uitgestorven?
Waar zijn al die dode dino’s gebleven?
Verpulverd tot zand?
Zitten er dinodeeltjes in de zandbak op school? 
Tussen mijn tenen? 
Tussen mijn tanden?
Zitten er dinodeeltjes in mij?
En ben ik dan ook een dino?

Jonas en Mats sluipen een dolgedraaid kinderhoofd binnen. Ze gaan op zoek naar de alledaagse verwondering die de kleinste kinderen en de grootste filosofen met elkaar delen. Gaandeweg raken ze verstrikt in harige hersenspinsels, veelhoekige denkkaders en onvoorziene gedachtenkronkels.

www.kopergietery.be

Credits: Spel & creatie: Jonas Baeke & Mats Vandroogenbroeck – Coach/stem: Dounia Mahammed – Art Director: Emiel Astrid Vandekerckhove – Muziek: Elisabeth Klinck – Forestier: Sybren Janssens – Licht: Jeroen Doise – Klank: Diederik De Cock – Decorbouw & techniek: Jonas de Wulf, Sebastien Van Huffel, Gielke Smet, Koen Demeyere, Bart Vanbellegem & Filip Timmerman – Productiemanager: Polien Demeulemeester – Een productie van KOPERGIETERY & KGbe – Met de steun van de Taks Shelter maatregel van de Belgische Federale Overheid – Foto © Phile Deprez

Leden van de Gezinsbond krijgen bij deze voorstelling voor het hele gezin korting. Deze korting is enkel mogelijk op vertoon van een geldige lidkaart. U kunt langskomen aan de ticketbalie tijdens onze openingsuren of scan uw lidkaart in en stuur ons een mailtje naar tickets@develinx.be (met vermelding van naam voorstelling, eigen adresgegevens, gsm-nummer en aantal personen)

 

 

“Bambiraptor' gaf het jeugdcircuit afgelopen seizoen een bijzondere glans, dankzij een sublieme tekst en een intelligente mis-en-scène, die een eindeloze reeks aan krachtige beelden opwekt. Tegelijk doen Jonas Baeke en Mats Vandroogenbroeck ook zoveel meer dan wat turnen met taal. Hun speelse maar zorgvuldig gemaakte woordkeuzes overstijgen uiteindelijk allerlei identitaire hokjes en laten je als toeschouwer toe om in je eigen (beeld)taal je identiteit te onderzoeken. Ze leveren het levende bewijs dat jeugdtheater net méér creatieve intelligentie vereist om echt te kunnen spreken tot jong en oud.” (uit het juryverslag Theaterfestival 2022)

"Een uitzonderlijk creatieve en beeldrijke jeugdvoorstelling, waarin spelen met taal een kunst wordt. Een pretentieloze ode aan de fantasie." (****, M. Degrande, Het Nieuwsblad)