Basisprijs
€ 16,00
Vriend van de Velinx
€ 12,00
Jongeren (tem 18 jaar)
€ 6,00
wo 25 okt 23 - 20u30

Jonas Vermeulen / Het Laatste Bedrijf – Walden (14+)

Jonas Vermeulen zet zijn tanden in de klassieker van Henry David Thoreau, een plicht tot burgerlijke ongehoorzaamheid én om te komen kijken!   

“Ik ben er in mijn binnenste van overtuigd dat het meeste wat mijn buren goed noemen slecht is, en als ik ergens spijt van heb, is dat waarschijnlijk mijn goede gedrag. Van wat voor duivel was ik bezeten dat ik me zo goed gedroeg?” (Uit ‘Walden’, Henry David Thoreau)

Geïnspireerd op het gelijknamige boek van Henry David Thoreau schrijft Jonas Vermeulen met ‘Walden’ een nieuwe tekst voor een personage dat het kwaad van de wereld in zijn buren herkent. Zowel zijn linker- als rechterbuur vormen, volgens hem, de bron van de ondergang van de wereld. Hij ziet hen zich dag in dag uit inspannen om oplossingen te vinden voor hun problemen, om het zich nog comfortabeler te maken of om zich te amuseren, maar hij stelt zich vragen bij hun bedrijvigheid. Na zich jarenlang te hebben gedragen spuwt hij zijn gal en vraagt hij zich af wat wijzer is: de confrontatie aangaan of zich terugtrekken? En ligt de oplossing voor een meer harmonieuze relatie met onze omgeving in nog meer actie ondernemen of valt er eer te halen in afstand nemen?

‘Walden’ is een solovoorstelling gespeeld en geschreven door niemand minder dan Jonas Vermeulen (Zillion, FC Bergman, Fair Trade, Pyscho 44,…). Een tekst op rijm geschreven, een tirade die flirt met de muzikaliteit van Slam Poetry. Een grillige monoloog die uitmondt in een beeldende performance die de rust brengt die onze omgeving ons kan bieden.

www.hetlaatstebedrijf.be

Concept, tekst, spel & muziek:  Jonas Vermeulen - Coach: Johan Petit - Vormgeving: Charlotte Bouckaert - Lichtontwerp & techniek: Tim Oelbrandt - Productie: Het Laatste Bedrijf - Uitvoerend producent: Karen Feys - Productieleiding: Lara Vromman - Met dank aan: CC De Spil Roeselare, De Studio, De Grote Post, De Warande - Foto (c) Greet Van Opstal

Deze voorstelling kwam tot stand met de steun van de Tax Shelter maatregel van de Belgische Federale Overheid en Gallop Tax Shelter