Basisprijs
€ 22,00
Vriend van de Velinx
€ 18,00
za 23 mrt 24 - 20u30

Jan Delvaux en DJ Bobby Ewing – Belpop Bonanza Superstar

De beste buitenlandse Belgische muziekverhalen door de grootmeesters van de vertel-Belpop

België telt 6 wereldhits. Rocco Granata, Soeur Sourire, Wallace Collection, Plastic Bertrand, Technotronic en die Belgische Australiër nog misschien. Na 60 jaar popmuziek is dat. Zoveel wereldtoppers hebben de Amerikanen elke week. Toch valt ons internationale muzikale gewicht niet te onderschatten. Wij, kleine Belgen, hebben de grote wereld al vaak verbaasd. Soms op de meest onverwachte plekken en momenten.

Het bekendste Japanse kerstnummer? De tune van Sesamstraat? De duurste platenhoes? De enige Franstalige #1 ooit in de Amerikaanse hitlijsten? Het liedje dat elke Brit aan vakantie laat denken? Het hoogtepunt van elk Frans trouwfeest? Een populair S-vormig blaasinstrument met kleppen? Dat zijn wij. We zijn vaak supersterren in het buitenland. En we zijn vaak belangrijk voor buitenlandse supersterren.

De mooiste liedjes van Boudewijn de Groot? Het logo van The Beatles? De strafste hit van Blur? De grootste Turkse popster aller tijden? Het rustigste nummer van Motörhead? Het ontstaan van Chic? Een hoes van de Sex Pistols? Dat zijn wij ook.

www.belpopbonanza.be

Credits: Met: Jan Delvaux & DJ Bobby Ewing – Foto © KREW

“De apostels van de Belpop” (De Morgen)

“Een must see voor muziekliefhebbers, weetjesfreaks en alles daartussenin” (Het Nieuwsblad)

“Dit zit echt straf in elkaar” (Stijn Meuris)