Basisprijs
€ 18,00
Vriend van de Velinx
€ 15,00
wo 13 nov 24 - 20u30

HANS COOLS

Cools & Zonen
Basisprijs
€ 18,00
Vriend van de Velinx
€ 15,00

Deze West-Vlaamse schrijnwerkerszoon is dé rijzende ster aan het Vlaamse comedy-firmament! Wereldberoemd in Oost- en West-Vlaanderen en nu ook begonnen aan een veroveringstocht in Limburg. Beire naar verluidt, wat dat ook mag betekenen…. Gelukkig is de taal van humor universeel!

Hans Cools is de definitie van een West-Vlaming: opgegroeid in een dorp, kleinzoon van boeren en zoon van hardwerkende ouders in een gezin van vier kinderen. Hij ging naar de chiro, speelde voetbal en ja hoor: hij was ook misdienaar. Het liefst van al wilde hij zijn vader opvolgen als schrijnwerker, maar het CLB dacht hier anders over en dus studeerde hij verder en werd hij ingenieur bouwkunde.

Ondertussen heeft hij een vrouw, twee zoontjes en werkt hij al jaren voor een groot internationaal bedrijf. Het moderne leven doet Hans anders kijken naar de wereld waarin hij opgroeide: enerzijds met ontroering, anderzijds met ongeloof. Een wereld waar patatten met vlees nog dagelijkse kost is, je geboortegewicht algemeen gekend is, en het online leven nog onontgonnen terrein is. Schipperend tussen zijn oude en nieuwe leven probeert hij te wikken en wegen wat hij wil meegeven aan zijn eigen zonen.

www.hanscools.be

Credits: Foto © 5to9 Producties Gerealiseerd met de steun van de Tax Shelter maatregel van de Belgische wetgever via Flanders Tax Shelter.

 

“Wereldberoemd in West-Vlaanderen, zieltjes winnend daarbuiten: Hans Cools charmeert in zijn comedydebuut." (****, De Standaard)

“Humor gedoopt in huis-, tuin- en keukenverhalen, met absurde analyses over baby's, gezinnen en wielertoeristen. En dat met een West-Vlaamse tongval." (VRTNWS)