Basisprijs
€ 25,00
Vriend van de Velinx
€ 22,00
za 03 feb 24 - 20u30

Els Dottermans, Andrea Croonenberghs & Barbara Dex – Als de rook om je hoofd is verdwenen

Drie - niet van de minste - vrouwen zingen Boudewijn de Groot en doen dat op ‘grootse’ wijze

Boudewijn de Groot is zonder meer één van de grootste artiesten van de Lage Landen. Na meer dan 50 jaar op de planken, is hij als één van de weinigen even populair voor als na de eeuwwisseling. Zijn repertoire is even uitgebreid als gevarieerd. Protestsongs, poëzie, verhalen, liefdesliedjes, beschouwingen, chansons … Weinigen weten het idee dat een lied een combinatie van muziek en tekst is, zo mooi tot een geheel te vormen als Boudewijn de Groot.

Elk op hun eigen manier en met de goedkeuring van de Meester zelf, vertolken drie zangeressen zijn werk vanaf 1965 tot nu. Drie unieke stemmen, drie unieke interpretaties. De vrouwen vertoeven bovendien in uitstekend gezelschap, want niemand minder dan Marcel (zoon van) de Groot begeleidt op gitaar en wie weet, misschien zingt hij ook wel mee.

Verwacht echter meer dan alleen de grote hits. De verrassende keuze en eigenzinnige invulling maken dit programma bijzonder en verheffen het boven louter een overzicht. Met de prachtige teksten van Boudewijn zelf, maar ook met die van Lennaert Nijgh, Herman Pieter de Boer en Freek de Jonge.

Credits: Zang: Els Dottermans, Andrea Croonenberghs & Barbara Dex – Gitaar: Marcel de Groot – Bas: Wouter Berlaen – Toetsen: Pedro Gordts – Drums: Bert Huysentruyt – Accordeon & Keyboard: Marc de Boeck – Foto © Garifuna