Basisprijs
€ 17,00
Vriend van de Velinx
€ 14,00
vr 04 apr 25 - 20u30

MARTHA!TENTATIEF / JOHAN PETIT

Klein Jowanneke Gaat Dood
Basisprijs
€ 17,00
Vriend van de Velinx
€ 14,00

Jowanneke, de ongekroonde Antwerpse koning van de petit histoire en het grote verhaal sterft voor een tweede keer. Tip: breng een zakdoek mee

Met deze legendarische succesvoorstelling nam Klein Jowanneke in 2008 afscheid van zijn jeugd. Vandaag, vijftien jaar later, voelt hij het opnieuw: het leven glipt hem door de vingers. Dat is heftig, dat is triest, maar zo is het nu eenmaal. Binnenkort wordt hij vijftig. En hij voelt dat het niet beter gaat, nee, het wordt alleen maar erger. En daarom, om het leven te vieren — nu het nog kan — gaat Klein Jowanneke nog eens dood. 

Multi-instrumentalist Bart Voet en lichtkunstenaar Tim Clement zorgen voor de muziek. 

Klein Jowanneke Gaat Dood is tegelijkertijd het eindpunt en het hoogtepunt van de Klein Jowanneke-cyclus. Een eindpunt omdat het een beetje belachelijk is om uzelf op uw 48 Klein Jowanneke te blijven noemen. Een hoogtepunt omdat pas na een wervelende vertelling van drie uur een vijf kwartier duidelijk wordt waarom de dood van Klein Jowanneke onvermijdelijk was. En hoe daar niks maar dan ook niks aan te doen is. En waarom wij allen dat trieste lot met hem delen.

www.marthatentatief.be

Credits: Tekst & spel: Johan Petit Muziek: Bart Voet & Tim Clement – Techniek: Steven Frederick Kostuums: Tom Clement & Tine Deseure – Seizoensbeeld © Maruszak

“Laverend tussen cabaret, theater en poëzie bezit Petit de gave om met zijn vertelkracht tot tranen toe te bewegen: eerst van het lachen en naar het einde toe steeds meer van ontroering.” (****, De Morgen in 2007)