Basisprijs
€ 25,00
Vriend van de Velinx
€ 22,00
za 29 mrt 25 - 20u30

JAN DE SMET EN DE GROTE LUXE

Basisprijs
€ 25,00
Vriend van de Velinx
€ 22,00

Jan baadt in luxe met een gevarieerd repertoire, inclusief ode aan de gouden tijden van De Nieuwe Snaar

Jan De Smet (zanger, muzikant: ex-De Nieuwe Snaar) is in 2023 zeventig geworden. Het is voor hem een Grote Luxe om hier een podiumfeest van te maken. Hij doet dit samen met een schare uitgelezen muzikanten en zangeressen die een zeer eclectisch muzikaal programma beheersen.

The Bonnie Blues (Nele Paelinck, Laura vanden Heede en Juno Kerstens) zijn naast gedreven musici op viool, accordeon, gitaar, cello en contrabas ook nog meesteressen in de harmonieuze en swingende vocale drieklank. Les Guitares Magiques (Raf Timmermans, Gijs Hollebosch en Mathias Moors) hebben weinig zangambities, maar zijn meesters in het bespelen van authentieke (soms exotische) snaarinstrumenten (dobro, lapsteel, ukelele, Hawaïaanse gitaar, tiple, Taropatch, etc.). De bijna legendarische Stoy Stoffelen (drums en percussie) is en blijft de ritmische rots in de branding.

En ondertussen is het alweer tien jaar geleden dat de liedjes van De Nieuwe Snaar op de Vlaamse en Nederlandse podia te horen waren. Met een orkest als dit is het een Grote Luxe om, naast het nieuwe luxerepertorium, ook een uitgelezen deel van dit muzikale erfgoed nog eens live te kunnen beleven.

Naar schatting zullen er 108 Nieuwe Snaren aanwezig zijn op een 18-tal akoestische instrumenten!

Credits: Zang & diverse instrumenten: Jan De Smet – Zang, viool, accordeon, gitaar, cello & contrabas: The Bonnie Blues (Nele Paelinck, Laura vanden Heede & Juno Kerstens) – Diverse snaarinstrumenten: Les Guitares Magiques (Raf Timmermans, Gijs Hollebosch & Mathias Moors) – Drums & percussie: Stoy Stoffelen