Theater

NTGent

Wie is bang

Zaterdag
8 januari 2022
20.30 uur

Een ouder acteurskoppel, gespeeld door Els Dottermans en Han Kerckhoffs - ook in het echte leven een stel – maakt na jaren de balans op van hun liefde voor elkaar en het vak. Terend op hun bekendheid willen ze goed geld verdienen met een populaire repertoireklassieker over een scheldend en drankzuchtig koppel intellectuelen.

Hun scheldklassieker blijft volk lokken. Avond na avond zijn ze veroordeeld om tegenover elkaar te staan in steeds dezelfde rol.

Enkel hun tegenspelers veranderen. Zo zijn er de twee jongere acteurs die na een tijdje, net als hun voorgangers, met slaande deuren vertrekken. Maar dan snelt ‘vadertje staat’ te hulp. De nieuwe acteurs ontvangen een cultureel-sociale toelage op voorwaarde dat ze een buitenlandse afkomst en liefst ook een kleurtje hebben. De eerste kennismaking zet meteen alle onderhuidse conflicten op scherp...

Een bijzondere opzet en ijzersterke, venijnige voorstelling als resultaat. Dat kon ook haast moeilijk anders, met klasbakken als Tom Lanoye, Koen De Sutter, Els Dottermans en Han Kerckhoffs aan boord!

Na een uitverkochte speelreeks zal deze voorstelling voor de provincie Limburg enkel nog in de VELINX te zien zijn! Een niet te missen theaterfeest!  

Trailer Wie is bang - Koen De Sutter en Tom Lanoye from NTGent on Vimeo.

www.ntgent.be

Tickets

Basis: € 18,00
Vriendenpas: € 15,00

Credits

Regie: Koen De Sutter - Tekst: Tom Lanoye - Spel: Tarikh JanssenDilan YurdakulEls Dottermans en Han Kerckhoffs - Dramaturgie: Alex Mallems - Decorontwerp: Stef Stessel - Kostuumontwerp: An De Mol - Een productie van: Theaterproductiehuis Zeelandia en NTGent - Met de steun van The Belgian Tax Shelter - foto © Lex de Meester