Maquette (LO)

Toneelschap Beumer & Drost

Donderdag 10 januari 2019
13.30 uur

Het echtpaar Petit bouwt kleine huisjes. Maquettes. Maar déze maquettes gaan echt bewoond worden. Ze zijn onderdeel van een nog te bouwen mini-woonwijk. Een echte wijk voor levende kleine mensen. Voor mensen die niet altijd klein waren. Mensen die ooit een leven leidden zoals jij en ik. Totdat ze zich moesten melden om 'verkleind' te worden. Gedecimeerd. Letterlijk!

Het echtpaar Petit raakt betrokken bij het geheime project van de Dienst die problemen als overbevolking en milieuschade een halt moet toeroepen. Kleine mensen eten tenslotte minder en verbruiken minder.

Maar wie wordt verkleind en wie niet? Daar was de Dienst snel uit. Werklozen, onaangepasten, school niet afgemaakt hebbenden, muf ruikenden; allemaal worden ze opgeroepen en… verkleind. Voor milieu en moederland. “Kleine mensen, grote voordelen’’ is de leus. Maar hebben kleine mensen ook kleine problemen? Kleine verlangens en kleine gedachten? Reken daar maar niet op.

Beumer & Drost gebruikt theater en film om de wereld te redden. Komt dat zien!

Duik in de spannende microwereld in beeld en geluid van ‘Maquette’.
Een wereld die misschien beter verborgen had kunnen blijven.

Acteurs Hymke de Vries en Peter Drost lenen hun stem vaak uit, voor animatiefilms bijvoorbeeld, als voice-over voor televisieprogramma’s of voor een rondleiding in een museum. In ‘Maquette’ brengen ze met diezelfde stemmen een wereld tot leven.