Theater, Humor, Muziek

Circus Ronaldo

Swing

Zaterdag
3 oktober 2020
20.30 uur

Circus Ronaldo opent met de voorstelling ‘Swing’ een nieuw hoofdstuk in een lange geschiedenis van spektakelmakerij. Nanosh Ronaldo behoort tot de zevende generatie en al van kindsbeen af is hij ondergedompeld en opgegroeid in het circusleven. In al die jaren heeft hij Circus Ronaldo zien evolueren van het circus van zijn grootouders tot de eigenzinnige Commedia dell'Arte voorstellingen van vandaag. Samen met 5 jonge circusartiesten en met zijn vader Danny Ronaldo als hun coach bundelde hij zijn ervaringen en indrukken en creëerde de sfeer van circus en variété uit de eerste helft van de 20ste eeuw. ‘Swing’ is een voorstelling voor een breed publiek van alle leeftijden en met het stevige DNA van de bijzondere Ronaldo traditie. 

Tony Decap, de intussen wereldwijd bekende orgelontwerper construeerde speciaal voor deze voorstelling een groot mechanisch Decaporgel in de oude circus en variété stijl van de jaren '40.

Met ‘Swing’ maakt Circus Ronaldo de scène vrij voor een nieuwe generatie. 6 jonge artiesten trekken al hun registers open op maat van de onvervalste swingmuziek uit de jaren veertig. Groots spektakel en kleine knipogen, swingende tonen en een vleugje verleiding. De aanstekelijke speelsheid, de heerlijke dynamiek en de blije opgewektheid van Circus Ronaldo's jonge garde laat je verliefd worden op circus zoals je het al lang niet meer zag. Het zestal van Swing charmeert niet allen met hun humor en fratsen, maar ze laten je ook genieten van hun ongekunstelde authenticiteit. 

 

www.circusronaldo.be

Tickets

Basis: € 16,00
Vriendenpas: € 12,00

Credits

Spel: Nanosh Ronaldo, Corneel Didier, Laure Osselin, Kimi Hartmann, Anke Jochems en Jason Van Lith - Techniek: Nanosh Ronaldo en Arjan Hendrickx - Coaching: Danny Ronaldo en Jo De Rijck - Productie: Annelies Mylemans - Muziekontwerp: Tony Decap - Muziekarrangementen: Floris De Smet - Kostuums: Dotje Demuynck - Productieondersteuning: Erik Van den Broeke, Carmine en Diede, Karel Creemers, Flor Huybens, Lize Blauw, David Ronaldo, Ben De Ceuster, Abc Construct, Brecht Martens, Nele Paelinck en Seppe Verbist - Met de steun van: De Vlaamse gemeenschap en het Circuscentrum - Foto © Benny De Grove en Sigrid Spinnox