Kugoni Trio

Startschot

Zaterdag 6 april 2019
20.30 uur

Startschot achter de schermen from Paul Govaerts

 

 

Een radicale liefde aan de vooravond van de eerste grote wereldbrand.

Op de vooravond van de aanslag op aartshertog Frans Ferdinand ontmoet Gavrilo Princip een meisje aan wie hij vraagt om de liefde te bedrijven. Sophia Goldman zegt niet nee en niet ja maar is nieuwsgierig naar zijn verhaal. Wat volgt, is een stormachtige ontmoeting tussen twee verloren zielen die elk op hun manier naar een betere wereld streven.

‘Startschot’ vertelt een liefdesverhaal over het persoonlijke pad van geradicaliseerde jongeren meer dan honderd jaar geleden en trekt lijnen naar verzet en radicaliteit bij ons vandaag. Wat zich in een schijnbaar lang vervlogen tijd afspeelde, heeft – in zijn alledaagsheid – griezelig veel overeenkomsten met nu.

Piet Goddaer, alias Ozark Henry, schrijft voor deze muziektheatervoorstelling muziek voor het Kugoni Trio. Met hun unieke bezetting, energieke uitvoeringen en een gepassioneerde zoektocht naar nieuw repertoire vormen Nicolas Dupont (viool), Bert Koch (piano) en Kurt Bertels (saxofoon) een trio dat sinds zijn oprichting in 2010 een graag geziene gast is op nationale en internationale podia. Jonge acteertalenten Vincent Van Sande en Taeke Nicolaï brengen de bruisende energie van Gavrilo en Sophia met een tekst van Paul Govaerts.