Theater

FRANK FOCKETYN & SIEN EGGERS - GEANNULEERD

Sartre & De Beauvoir

Vrijdag
1 april 2022
20.30 uur

Deze voorstelling kan helaas niet doorgaan wegens een coronabesmetting in de cast. De voorstelling wordt uitgesteld naar volgend seizoen vrijdag 3 februari 2023. Tickets blijven geldig.

 

Na ‘Socrates’, ‘Marx’ en ‘Spinoza’ komt filosoof & theatermaker Stefaan van Brabandt met het vierde luik in zijn theaterreeks rond grote filosofen. Geen monoloog, maar een dialoog deze keer. En wel tussen het beroemdste koppel uit de geschiedenis van de filosofie. Frank Focketyn & Sien Eggers spelen Jean-Paul Sartre & Simone de Beauvoir.

Welke betekenis heeft hun filosofie vandaag nog? Is de feministische strijd waar de Beauvoir voor ijverde nog steeds actueel? En wat bedoelt ze met haar moraal van de dubbelzinnigheid?

Wat betekent het om authentiek mens te zijn? Waarom zijn we "gedoemd tot vrijheid"? En waarom zijn de anderen volgens Sartre de hel?

In ‘Sartre & De Beauvoir’ kijken dé cultfiguren van het Franse existentialisme terug op hun leven en denken. Èn op hun turbulente liefdesrelatie.

www.stefaanvanbrabandt.com

Tickets

Basis: € 16,00
Vriendenpas: € 12,00

Credits

concept, tekst en regie: Stefaan van Brabandt - Spel: Sien Eggers en Frank Focketyn - dramaturgie: Wannes Gyselinck - productie: De Verwondering - coproductie: Het Zuidelijk Toneel en Arenbergschouwburg Antwerpen - foto © De Verwondering
Met de steun van Literatuur Vlaanderen