Familie

KOPERGIETERY & DE MAAN

Plastiekbertrand (4+)

Woensdag
15 december 2021
15.00 uur

Van Tati tot dada...

poëtische punk voor de allerkleinsten.

Bertrand kijkt droevig toe hoe de mensheid in al hun plezier en met veel goede bedoelingen, de wereld langzaam lijkt om zeep te helpen. 

In een massa aan rommel en afgewezen voorwerpen wordt in ‘plastiekBERTRAND’ op zoek gegaan naar de schoonheid in dit zogenaamde ‘niets’. De kapotte stofzuiger, die lelijke rok, een plastieken zak en zelfs mama’s oude broodrooster...

Wat weggeworpen werd, komt tot leven. Wat aan de kant geschoven werd, mag weer meedoen. Wat niet meer mocht bestaan, krijgt terug een ziel.

Kostuumontwerpsters Leentje Kerremans en Valerie Le Roy delen een grote liefde voor de pracht en humor van alledaagse ‘stomme’ dingen. Samen met theatermakers Michiel Soete, Nona Demey Gallagher en muzikant Janko Beckers vissen ze in die zee van ogenschijnlijke prullen naar geheime vermommingen en dubbele levens. Ze komen boven met een uiterst visuele voorstelling.

 

plastiekBERTRAND (4+) Trailer from DE MAAN on Vimeo.

KERST IN DE VELINX is een feest voor de hele familie met een warme en feestelijke ontvangst, met lekkernijen en leuke verrassingen in alle hoeken en kieren en een spetterende familievoorstelling voor jong en oud!

www.kopergietery.be
www.demaan.be

Tickets

Basis: € 7,00
Vriendenpas: € 5,00

Credits

concept en creatie: Leentje Kerremans en Valerie Le Roy - spel: Michiel Soete en Nona Demey Gallagher - coaching: Stef De Paepe en Johan De Smet - kostuum: Leentje Kerremans, Valerie Le Roy en Elise Goedgezelschap - muziek: Janko Beckers - licht: Jeroen Doise - klank: Diederik De Cock - techniek: Dominique Defossez, Jonas De Wulf en Sebastien Van Huffel - productie: DE MAAN, KOPERGIETERY en KGbe - foto © Ilja Van Autreve