WINTER TALES festival

Otto A. Totland / Wooden Elephant / Isbells Semi-acoustic

Zaterdag 15 februari 2020
19.30 uur

OTTO A. TOTLAND 
De Noor Otto A. Totland weet als een ware meester in de melancholie een bijzondere, nachtelijke sfeer te scheppen met zijn ijle pianoklanken. De muziek op zijn solodebuut ‘Pinô’ bestaat hoofdzakelijk uit isolationistische en uiterst melancholische pianostukken, die op fraaie en subtiele wijze gelardeerd worden met omgevingsgeluiden, prettige ruis en veldopnames. Onwezenlijk mooi...maar komt u dat vooral zelf ontdekken! 
 
 
WOODEN ELEPHANT 
Wooden Elephant werd opgericht door Ian Anderson. Hij werkte met Jonny Greenwood van Radiohead als lid van het London Contemporary Orchestra en speelde mee op ‘A moon shaped pool’ van dezelfde band. Wooden Elephant speelt elektronische albums op 'klassieke' of analoge instrumenten van hout, staal en paardenhaar. Een alternatieve reis langs klassieke elektronica. Wooden Elephant zette in 2017 de tanden in Björk’s meesterwerk ‘Homogenic’ uit 1997. (Her)ontdek tijdens WINTER TALES festival deze klassieker in een bewerking voor strijkkwintet en extra ‘instrumentarium’ als wijnglazen, stemvorken en aluminiumfolie. Een hallucinerende trip die de diepere lagen in de muziek van Björk blootlegt en de muziek naar een nog hoger niveau tilt. 
 
 
ISBELLS
In 2019 verscheen na een lange adempauze ‘Sosei’, ondertussen al de vijfde plaat van Isbells. Door ‘Sosei’ te maken heeft Gaëtan Vandewoude opnieuw leren ademen. Isbells klinkt hierop warmer en rijker dan ooit, met de toevoeging van synths, computerelementen en prominente, bijna tribale drums. Ze verkennen andere oorden dan op vier voorgangers, maar de sfeer die de Belgische band schept blijft herkenbaar. Evenals de hoop die in de muziek schuilt. De live bezetting van Isbells is er eentje om duimen en vingers bij af te likken met toptalenten als o.s. Chantal Acda en Gianni Marzo (Marble Sounds)... Isbells heeft zijn joie de vivre teruggevonden en dat zal u horen! Voor de liefhebbers van Bon Iver, Leonard Cohen, Ben Howard, James Vincent McMorrow, Benjamin Francis Leftwich.