WINTER TALES festival

Otto A. Totland / Chantal Acda / Isbells Semi-acoustic

Zaterdag 15 februari 2020
19.30 uur

Om dringende medische redenen heeft WOODEN ELEPHANT gisterennamiddag hun Belgische tour  - en dus ook hun optreden op het WINTER TALES festival - moeten annuleren. We zijn meteen op zoek gegaan naar een waardige vervanger. De Nederlands Belgische singer-songwriter CHANTAL ACDA zal WOODEN ELEPHANT vervangen, daar zijn we heel blij mee. Ze werkte voor haar laatste album ondermeer samen met Valgeir Sigurdsson, de IJslandse arrangeur van o.a. Björk en Feist en ook voor haar vorige 3 solo albums was ze al omringd door goed volk, want daarop werkte ze o.a. samen met Nils Frahm en A Winged Victory for the Sullen. Kortom, in onze ogen een méér dan ideale vervanger voor WOODEN ELEPHANT tijdens het WINTER TALES festival. Tijdens het WINTER TALES festival zal Chantal Acda op het podium staan met Eric Thielemans (drums).    

TIMING

Otto A. Totland:   19u45 - 20u30

Chantal Acda:     20u50 - 21u35

Isbells:                  22u00 - 23u00

 

OTTO A. TOTLAND 
De Noor Otto A. Totland weet als een ware meester in de melancholie een bijzondere, nachtelijke sfeer te scheppen met zijn ijle pianoklanken. De muziek op zijn solodebuut ‘Pinô’ bestaat hoofdzakelijk uit isolationistische en uiterst melancholische pianostukken, die op fraaie en subtiele wijze gelardeerd worden met omgevingsgeluiden, prettige ruis en veldopnames. Onwezenlijk mooi...maar komt u dat vooral zelf ontdekken! 
 
 
 
 
 
 

CHANTAL ACDA
Na het uitbrengen van 3 solo albums (Let Your Hands Be My Guide 2013, The Sparkle In Our Flaws 2015 en Bounce Back in 2017) en het spelen in verschillende bands zoals Isbells en Marble Sounds
, bracht Chantal Acda onlangs het album Pūwawau uit waarin ze op zoek ging naar hoe de stem kan verbinden. Tijdens Wintertales zal Chantal Acda op het podium staan met Eric Thielemans (drums).

 

 

ISBELLS

In 2019 verscheen na een lange adempauze ‘Sosei’, ondertussen al de vijfde plaat van Isbells. Door ‘Sosei’ te maken heeft Gaëtan Vandewoude opnieuw leren ademen. Isbells klinkt hierop warmer en rijker dan ooit, met de toevoeging van synths, computerelementen en prominente, bijna tribale drums. Ze verkennen andere oorden dan op vier voorgangers, maar de sfeer die de Belgische band schept blijft herkenbaar. Evenals de hoop die in de muziek schuilt. De live bezetting van Isbells is er eentje om duimen en vingers bij af te likken met toptalenten als o.s. Chantal Acda en Gianni Marzo (Marble Sounds)... Isbells heeft zijn joie de vivre teruggevonden en dat zal u horen! Voor de liefhebbers van Bon Iver, Leonard Cohen, Ben Howard, James Vincent McMorrow, Benjamin Francis Leftwich.