CASCO Phil

Nieuwjaarsconcert

Vrijdag 24 januari 2020
20.30 uur

Geen betere manier om het nieuwe jaar in te zetten dan op de tonen van Mozart’s muziek. Met de Ouverture uit de Nozze di Figaro, het 21 ste pianoconcerto en de 40 ste symfonie verrast CASCO Phil u met drie van zijn meest bekende werken.
Naast Le Nozze di Figaro behoren ook Cosi fan Tutte en Don Giovani tot de grote Italiaanse drie waarbij Wolfgang Amadeus Mozart de handen in elkaar sloeg met de Italiaanse librettist Lorenzo da Ponte. De ouverture tot deze ondeugende opera buffa is een apart leven gaan leiden en wordt regelmatig afzonderlijk uitgevoerd.
Met het 21 ste pianoconcerto van Wolfgang Amadeus Mozart maakt de talentvolle Japanse pianist Gen Tomuro zijn debuut bij CASCO Phil. De partituur is een parel uit de pianoliteratuur en werd vertolkt door de groten der aarde. Het wereldberoemde tweede deel, Andante, draagt enerzijds de weemoed van het voorbije jaar in zich en anderzijds kondigt het met een meesterlijke schoonheid en een onbevangenheid het nieuwe jaar aan.
Het laatste werk op het programma is de 40 ste Symfonie van het Weense wonderkind en is ongetwijfeld één van Mozarts meest bewonderde werken en het wordt vaak uitgevoerd en
opgenomen. De symfonie bestaat uit vier afzonderlijke delen. De eerste maten klinken bekend in de oren en slepen ons direct mee voor een boeiende muzikale reis die uitmondt in een
sprankelende mozartiaanse finale. Een feestelijk programma waarmee we het nieuwe jaar binnen walsen.

Kurt Van Eeghem staat in voor de presentatie en naar goede gewoonte bieden wij u na het concert een glaasje aan om samen het nieuwe jaar feestelijk in te zetten.

Met receptie achteraf