Theater

Woensdag 27 november 2019

20.30 uur

MELANCHOLIA - Ivanov is dood. Leve Ivanov. from de Roovers on Vimeo.

Ivanov is ten einde raad. Zijn zaken gaan slecht en zijn vrouw ligt op sterven. Hij geeft op. Hij isoleert zich van alles en iedereen, laat zijn doodzieke vrouw aan haar lot over en brengt zijn avonden door bij zijn oude vriend Lebjedev. Diens dochter Sasja wordt stapelverliefd op de antiheld. Dit meisje met haar ontwapenend enthousiasme zou Ivanov een uitweg kunnen bieden. Is er verzet mogelijk tegen het onontkoombare?

“Ondanks duidelijke successen hebben veel mensen het gevoel dat ze falen. Nooit zijn we mooi en succesvol genoeg, nooit in vergelijking met de ander als concurrent, maar ook met de ander die je zelf bent. Een race tegen je eigen schaduw kan je niet winnen.” (P.Verhaeghe)

De Roovers maken een eigen versie geïnspireerd op deze klassieker; een vrolijke voorstelling over grote droefenis en de ratrace van de hedendaagse samenleving.

Tijdens deze voorstelling zal er een knal met een alarmpistool te horen zijn en maken ze beperkt gebruik van een stroboscoop

Tickets

Basis: € 14,00, Vriendenpas: € 10,00

Credits

Van en met: Robby Cleiren, Sara De Bosschere, Luc Nuyens wordt o.w.v. onvoorziene omstandigheden vervangen door Günther Lesage, Sofie Sente, Timo Sterckx,  Vincent Van Sande, e.a.  - Scenografie: Stef Stessel - Kostuums: Pynoo - Lichtontwerp & techniek: Bert Vermeulen - Een productie van: de Roovers spelen vzw - Foto © Jonas Larsson Folkeson