Muziek

Slow Pilot plays Jeff Buckley + 25 years of Grace

a live rockumentary hosted by Sofie Engelen (Stubru) (Willy Radio)

Woensdag
22 december 2021
20.30 uur

Het iconische album ‘Grace’ van Jeff Buckley bestaat 25 jaar. Toen de plaat in 1994 uitkwam kon niemand voorspellen dat die tot op vandaag een generatie blijvend zou beïnvloeden.

Jeff Buckley en België

Maar wie was Jeff Buckley? Waaruit haalde hij zijn inspiratie? Wat heeft hij tijdens zijn korte leven meegemaakt? En ook: Wat heeft België met Buckley en Buckley met België? Dat kom je allemaal te weten in deze ‘live rockumentary’: een concert, doorweven met verhalen, video’s en interviews, dat een uniek portret vormt van de man die met zijn versie van ‘Hallelujah’ Cohen haast deed vergeten.

Pieter Peirsman (Slow Pilot, Hooverphonic) wekt met akelige precisie de stem van de betreurde zanger tot leven. Met achter zich een bende nineties kids die elk op hun manier begeesterd waren door deze zingende engel. Maar er is méér: presentatrice en muziekfreak Sofie Engelen (StuBru, Radio Willy) loodst je door het verhaal achter de artiest. Wie z’n ogen sluit, waant zich zo terug in de wilde jaren 90.

 

 

www.slowpilot.be
www.thehuman.be/mississippi-swimmers

Tickets

Basis: € 16,00
Vriendenpas: € 12,00

Credits

Pieter Peirsman: zang, gitaar (Slow Pilot, Hooverphonic) - Maarten Van Mieghem: bas, backing vocals (Slow Pilot, Yevgueni)  - Davy Deckmijn: drums (Zornik, Tom Helsen) - Toon De Coninck: gitaar, backing vocals (Leroy, Screenstar) - Sofie Engelen: freelance presentatrice en muziekfreak (o.a StuBru, Radio Willy) - Foto © Lieven Dirckx