Humor

Vrijdag 13 december 2019

20.30 uur

Over verse moeders, verse Belgen en belegen taboes.

Acht jaar geleden verhuisde Bas van Tilburg naar Antwerpen. Alles doet Bas om in te burgeren: creatief boekhouden, sluiproutes zoeken om alcoholcontroles te omzeilen en kamperen voor de school om zijn dochtertje in te schrijven. Zij is als product van een Vlaamse moeder en Nederlandse vader op een bizarre manier tweetalig. Als papa een 'tas' vraagt, krijgt hij een sacoche, als mama een 'tas' vraagt krijg ze een koffiekopje.

Bas zijn leven als Vlaming loopt vlot. Desondanks blijft hij een buitenstaander die ons, gekke Vlamingen, observeert. Want wij leven met taboes en vragen ons de hele tijd af: “Wat zullen de mensen denken?”. We zien een gesprek met de buur over een overhangende tak escaleren tot een burgeroorlog. In ons hoofd weliswaar, want de echte confrontatie zullen we nooit aangaan. En laat dàt nu net zijn waar Bas in uitblinkt: gewoon zijn gedacht zeggen.

Klinkt het niet, dan botst het. En botsen zal het in ‘JE MOEDER’!

 

Voor de Tongerse Tickets dient u zich persoonlijk en op voorhand bij het bespreekbureau van de VELINX aan te bieden met uw identiteitskaart. Telefonische of elektronische reserveringen worden niet aanvaard. Deze actie is niet geldig tijdens de avondkassa.

Tickets

Basis: € 16,00, Vriendenpas: € 12,00
Tongerse Tickets: € 12,00,

Credits

Van en met: Bas Birker - Foto © Studio Edelweiss