Theater

JOHAN TERRYN

Het Uur Blauw

Vrijdag
29 oktober 2021
20.30 uur

Johan Terryn verloor zijn vader midden in de eerste lockdown. Rouwen en verdriet delen werden sterk beperkt door de omstandigheden. Hij gebruikte dan maar zijn column op de radio om zijn rouwboodschap de wereld in te sturen. Vele luisteraars voelden zich geraakt en vertelden hem spontaan hun eigen verhaal over het gebrek aan nabijheid bij het afscheid.

Met twaalf van hen ging Johan in gesprek in de podcast ‘Het Uur Blauw’, tijdens een wandeling die begon in het pikkedonker en eindigde bij zonsopgang. Twaalf mensen kwamen zo op verhaal.

Het dertiende verhaal vertelt Johan op het podium: dat van zijn eigen rouwproces. Het is een unieke vertelling over wat het betekent om een geliefde te verliezen, over rouwen in bijzondere tijden, over afscheid zonder nabijheid. Van donker naar licht, zoals ook de zon zich op het uur blauw langzaam laat zien.

Het Uur Blauw - Johan Terryn from De Studio on Vimeo.

www.johanterryn.com

Tickets

Basis: € 14,00
Vriendenpas: € 10,00

Credits

Tekst en spel: Johan Terryn - Regie: Randall Casaer - muziek: Céline Ottenburgh – foto © Karolina Maruszak - productie: in samenwerking met De Studio, met de steun van de Stad Antwerpen