Biograaf Rudolf Hecke weet na twee boeken (‘Gainsbourg’ en ‘Parcours Gainsbourg’) en meer dan honderd voorstellingen eindelijk het huis van Gainsbourg binnen te dringen. Wat zich daar openbaart, zesentwintig jaar na zijn officiële overlijden, tart elke verbeelding. Slechts een handvol mensen kennen het geheim dat de gevel van Rue de Verneuil 5bis te Parijs herbergt. Rudolf Hecke is één van hen. Er bestaan woorden voor, hij deelt ze op een bijzondere manier.

In één woord: Gainsbourg leeft!

Ontmoet Gainsbourg zoals hij zichzelf het liefst zag, vers en puur geïnterpreteerd door artiesten die van hem houden, bij voorkeur vrouwen, wezens die hij om ter liefst graag zag en haatte.

Jo Lemaire was Gainsbourgs favoriete Belgische zangeres. Haar versie van ‘Je suis venue te dire que je m’en vais’  beschouwde Serge als dé ultieme! Jo staat voor klasse en authenticiteit. Ellen Schoenaerts heeft lak aan de regeltjes van de popmuziek, ze is kleinkunstenares met kloten! Ze gooit zich met volle bezieling en een eigen zin op Serge’s art-mineur. Eline De Munck draagt Gainsbourgs songs als waren het jurken van Paco Rabanne. Brigitte Bardot en Jane Birkin waaien je toe als parfum van Guerlin.  Apart en samen brengen zij ongehoorde interpretaties van Gainsbourgs meesterwerken die de blauwe wolken aan het daveren zetten. Het zal Champagne regenen!