Klassiek

Zondag 6 december 2020

11.00 uur

Pianisten Ilias Verbelen en Nathalie Matthys lieten zich inspireren door de eerste regels van het populaire ‘Fascinating Rhythm’, geschreven door de Amerikaanse George Gershwin.
Ritme dat vasthoudt, ritme dat je voort stuwt, ritme dat dagenlang in je hoofd blijft malen…dat is een kolfje naar de hand van de Russische Igor Stravinsky. Is het mogelijk om deze twee legenden te verenigen in één concert?

De teksten van Gershwins liederen lieten een belletje rinkelen bij de twee jongedames. Gek genoeg sluiten de woorden vaak naadloos aan bij het verhaal van ‘Le Sacre du Printemps’, Stravinsky’s omstreden meesterwerk. ‘Le sacre du Printemps’ was dan ook één van de favoriete werken van Gershwin. Toeval…of niet?!

‘Fascinating Rhythm’ zal een kruisbestuiving worden tussen klassieke muziek, jazz, piano, zang en woord. ‘Le Sacre du Printemps’ zal in haar vierhandige versie weerklinken, afgewisseld met passende Gershwin songs en de meeslepende vertelling over een jong meisje dat zich opoffert voor het natuurgeweld van de lente.
 

 

Deze voorstelling werd omwille van COVID-19 verplaatst van het voorjaar naar het najaar 2020, er zijn nog slechts een beperkt aantal tickets beschikbaar.


Tickets

Basis: € 14,00, Vriendenpas: € 10,00

Credits

Piano: Ilias Verbelen, Nathalie Matthys - Foto © Sofie Vandenhoven