Week van de zorg, Expo

Tijs Posen

Expo Maskerade Fototrilogie

Donderdag
17 maart 2022
Zondag
29 mei 2022

De Tongerse fotograaf Tijs Posen _een Joris Hessels in het lijf van Stefan Vanfleteren_ zou dit seizoen ex-poseren met een fotoreeks getiteld ‘Vanop de eerste rij’, in normale tijden Tijs’ favoriete rij bij voorstellingen in ‘De Velinx’. Corona fnuikte evenwel Tijs’ plan om foto’s vanaf die rij te maken. Maar niet getreurd: stil zit-ten is niet aan Tijs besteed. Dat tonen we in een expo van maar liefst 3 reeksen foto’s.
Een eerste reeks beelden richt zich op het thema ‘zorg’. Deze foto’s waren al te zien in Het Belang Van Lim-burg, Knack en onlangs nog op de PXL.
De tweede reeks toont zijn ‘straatfoto’s’, misschien wel Tijs’ fort. Uit deze beelden spreekt een duidelijke betrokkenheid van de fotograaf met zijn omgeving. De documentairemaker en verhalenverteller in Tijs krij-gen hier duidelijk het gezelschap van de geschoolde fotograaf.
Een laatste reeks foto’s bestaat uit geënsceneerde en minutieus bewerkte foto’s. Deze foto’s hebben ook een directe link met COVID-19: elk van de geportretteerde personen heeft namelijk ook op professioneel vlak moeten leren leven met de opgelegde beperkingen.

www.tijsposen.be