U bent hier

Van vrijdag 1 september tot en met 31 oktober 2017 bestond het busparcours van Tongeren niet enkel uit fysieke bushokjes, ook foto’s van bushaltes stonden op ware grootte geïnstalleerd in het straatbeeld van Tongeren. Vanaf 1 februari krijgen deze foto’s een tweede leven in de VELINX.

 

Heel wat TIJD wordt gedeeld met TIJDelijke onbekende collega’s, in wachtkamers bij dokters of tandartsen, maar ook in de schuilhokjes waarin reizigers zich tijdelijk verzamelen om te wachten op bus, tram of trein.

Persfotograaf Luc Daelemans fotografeerde een tiental bushokjes met wachtende reizigers, verspreid over het busparcours van Luik over Tongeren tot Maastricht. Vijftien foto’s werden op ware grootte  voorgesteld op grondgebied Tongeren.

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

 

We gaven enkele bekende en minder bekende columnisten de kans om hun kijk op het TIJDelijk wachten in woorden uit te drukken wat interessante ‘literaire’ tekst opleverde. Jos Geysels, Noël Slangen, Ferre Wyckmans, Indra Dewitte, Nina Daelemans, Rik van Puymbroeck, Bieke Purnelle, Jeroen Olyslaegers, Bernard Dewulf en Tine Hens vertellen in hun column een verhaal naar het wachten via de foto’s van Luc Daelemans.