Image
Image
Image
Image
Image
Image

Deze voorstelling speelt ook op: 

woensdag 14 december om 10.30u

 

Duur: 50 minuten

ma 12/12/22 - 13u30

ZONZO COMPAGNIE – Farfelu (2de & 3de kleuter)

Farfelu betekent zoveel als maf, bizar, extravagant. In deze voorstelling gaan we dan ook voor gek, gekker, gekst! De gevatte interactie tussen multi-instrumentalist Rémi Decker en de geprojecteerde animatiefilmpjes maakt van Farfelu een next level cineconcert. 

Er passeert een parade van vreemde figuren, zotte machines en bizarre beestjes. Ze worden tot leven gewekt met gebonk, gepiep, getsjak, geflatsj en andere klanken die muzikant Rémi Decker uit z’n mouw schudt. Je ogen zullen je oren niet geloven, maar dit gebeurt allemaal live!

De live soundtrack wordt gebracht door - intussen specialist in het genre - Rémi Decker. Als one man band matcht hij geluid en beeld en brengt zo niet alleen groots muzikaal spel, maar tevens een intieme precisie die de zintuigen streelt. We horen invloeden uit traditionele folk en bruitage, alsook abstracte klanken. De multi-instrumentalist switcht tussen doedelzak, gitaar, banjo, fluiten, slagwerk, duimpiano en af en toe blaast hij zelfs op een rietje! 

Beatriz Bagulho rijgt de uitgekiende selectie van de origineelste animatiefilmpjes (2D, 3D, stopmotion) aaneen middels nieuwe visuals. Daarin verschijnt een geanimeerd alter ego van Rémi die de interactie tussen beeld en live performance compleet maakt.

www.zonzocompagnie.be

Credits
Muziek & muzikale uitvoering: Rémi Decker - Visuals: Beatriz Bagulho -  Assistentie animatie: Laura Miranda Moreno - Decor: Arthur De Vuyst en Wouter Van Looy - Techniek: Arthur De Vuyst
Een productie van Zonzo Compagnie in coproductie met JEF Festival. Met de steun van Vlaanderen en Cultuurcentrum Het Gasthuis.


 

“Farfelu is misschien niet de knotsgekke animatie-performance die Zonzo Compagnie belooft, maar dat hindert eigenlijk niets, integendeel. Het niveau ligt hoog en de filmpjes vertellen in een hoog tempo vaak complexe verhalen. Dat is alleen maar toe te juichen. Dit is een geweldige kennismaking met de magie van het theater.” (Kester Freriks, Theaterkrant.nl)