Basisprijs
€ 16,00
Vriend van de Velinx
€ 12,00
za 10 feb 24 - 19u30

Winter Tales Festival met Simeon Walker – Elias – Chantal Acda & Bruno Bavota

WINTER TALES is het hartverwarmende festival van de VELINX met broze muziekjes badend in een dromerige sfeer in het hartje van de winter. Balsem voor de ziel

SIMEON WALKER (UK)

De Britse pianist en componist Simeon Walker heeft zich snel ontpopt tot een van de belangrijkste spelers in de moderne klassieke scene, na de release van ‘Mono’ en ‘Winnow’, zijn twee albums tot nu toe. Simeon treedt regelmatig op en toert door het hele Verenigd Koninkrijk en Europa. Hij levert ook een bijdrage aan de eerste officiële Piano Day compilatie van het LEITER label, naast Nils Frahm, Olafur Arnalds en Chilly Gonzales met zijn stuk Reverie.

Simeons recente werk is een terugkeer naar de zachte, introspectieve, op piano gebaseerde instrumentals die hem voor het eerst in de schijnwerpers zetten. Zijn nieuwe EP-reeks ‘Imprints’ bestaat uit een reeks pianominiaturen die alledaagse vluchtige momenten weergeven; korte momentopnames, gericht op het overbrengen van de emoties en gevoelens ervaren tijdens de lockdowns van de afgelopen jaren, en het benadrukken van het verlangen om buiten en in de open lucht te zijn. Hoewel introspectief en melancholisch, is er ook een gevoel van hoop en verlangen naar openheid en verbinding als we tevoorschijn komen in een nieuwe realiteit.

www.simeonwalker.co.uk

ELIAS (BE)

Elias Devoldere is niet alleen één van de meest ingenieuze Belgische drummers - hij slaat er niet naast bij Nordmann, Robbing Millions en Hypochristmutreefuzz - maar hij toonde zich de laatste jaren ook als songwriter, componist, zanger én producer.

In 2021 debuteerde hij op Unday Records met een verbluffende EP. De single ‘Day 2’ werd meteen gretig opgepikt door Radio 1 en door programma’s als ‘Vuurland’ op Stubru en de ‘Nachtbaders’ op Klara. Inmiddels heeft zijn debuutalbum ‘Bloomed > Exploded’ het daglicht gezien. Het intrigerende album werd gemixed door de Brit Bruno Ellingham, wiens astronomische CV namen prijken als Massive Attack, New Order, Spiritualized en Portishead. Terwijl Loud mastering (Massive Attack, Radiohead) voor de laatste afwerking.

www.eliasmusic.be

Credits: Foto © Vibe Stalpaert

BRUNO BAVOTA (IT) & CHANTAL ACDA (BE/NL)

Toen de Italiaanse componist Bruno Bavota en de Nederlandse songwriter Chantal Acda elkaar enkele jaren geleden ontmoetten, werd meteen duidelijk dat een samenwerking in de sterren geschreven stond. Bavota was al een fan van Acda’s dromerige folk en in Bavota’s intieme pianocomposities zag Acda een potentieel dat smeekte om ontgonnen te worden. Het resultaat is een album dat op afstand tot stand kwam – zonder ooit samen in dezelfde kamer te zijn. De negen nummers op a closer distance  - stuk voor stuk pareltjes - zijn grotendeels opgebouwd rond Bavota’s eenzame pianoklanken en Acda’s gelaagde, etherische zang, een combinatie die intimiteit en rust oproept.

Betoverende songs en intimistische piano, dat wordt zalig wegdromen op het WINTER TALES festival.

www.brunobavota.com

www.chantalacda.com