Basisprijs
€ 18,00
Vriend van de Velinx
€ 15,00
vr 08 dec 23 - 20u30

Warre Borgmans & Bo Spaenc - Tir Arthur

Warre Borgmans en Bo Spaenc spelen een nieuwe tekst van Erik Vlaminck: muziektheater met veel woorden en teksttheater met veel muziek

Arthur Van Hooylandt baat op de kermis de schietbarak Tir Arthur uit. Hij is het gewoon dat er van alle kanten op hem wordt geschoten. Hij incasseert en blijft incasseren. Tot het hem te veel wordt. Dan schiet hij terug. Figuurlijk, maar ook letterlijk.

‘Tir Arthur’ is een bloedernstig stuk waarin, juist daarom, kolossaal veel gelachen wordt. ‘Tir Arthur’ baadt in uitbundige en nostalgische kermismuziek, maar evengoed in duistere tonen van de film noir.

Bo Spaenc maakt een strak compositiekader, mét ruimte voor improvisatie. Samen met Johan Vandendriesche ondersteunen, ontregelen en overdonderen ze Warre Borgmans én het publiek.

Erik Vlaminck maakte furore met zijn roman ‘Suikerspin’. Vlaminck vertelt – in een heel authentieke taal – een op ware feiten gebaseerd familieverhaal, met duistere intriges en verdoken geheimen, dramatisch beklijvend en ook met humor, gesitueerd in de kermiswereld. Ook ‘Boeren’ – een productie van onze vriend(inn)en van MoMeNT is van zijn hand. In ‘Tir Arthur’ worden we geconfronteerd met Arthur Van Hooylandt, een van de hoofdpersonages uit ‘Suikerspin’. Vijftien jaar later is Arthur nog steeds wie hij was: een egocentrische bullebak die alles en iedereen in het vizier neemt.

www.bospaenc.be

Credits: Spel: Warre Borgmans – Compositie & muziektheatraal concept: Bo Spaenc – Tekst: Erik Vlaminck – Live muziek: Bo Spaenc & Johan Vandendriessche – Coach: Johan Van Assche – Kostuums: Chris Snik – Scènebeeld, licht, klank & techniek: Dries Bellinkx – in coproductie met schouwburg Noord & Taxshelter PerPodium – met dank aan de Vlaamse Gemeenschap – Foto © Pat Verbruggen

 

Doe uw jas uit voor de Warmste Week! 

Alle vestiaire-inkomsten van de maand december worden geschonken aan het fonds van De Warmste Week, met als thema dit jaar 'opgroeien zonder zorgen'.