Image

FOCUS OP INTERNATIONALE VROUWENDAG

Ongeacht over hoeveel X dan wel Y chromosomen u beschikt en in welke combinatie deze staan, ongeacht de hoeveelheid testosteron dan wel oestrogeen die door uw lijf raast, ongeacht het feit of u zich h/m/x/cis of wat dan ook noemt: in de periode rond de internationale vrouwendag toont de VELINX zich van haar meest vrouwelijke kant. Mét ballen weliswaar, want naast de muzikale ode aan de musicerende vrouw door Tutu Puoane serveren we tonnen girlpower en porties sisterhood bij het dubbele damesconcert van Dishwasher en het Lara Rosseel Quintet. Verwacht u verder aan een koket uit de kluiten gewassen aanbod met een feminieme focus op film en uitstapjes richting expo en andere culturele domeinen. 

Basisprijs
17,00 euro
Vriend van de Velinx
14,00 euro
vr 03/03/23 - 20u30

TUTU PUOANE & PAT DONNEZ – Anything Goes

ANYTHING GOES VAN BILLIE HOLIDAY TOT NINA SIMONE, EEN CONCERT IN VERHALEN OVER SUBLIEME JAZZVROUWEN MET TUTU PUOANE & PAT DONNEZ.

Wat hebben Billie Holiday of Nina Simone met elkaar gemeen? Het zijn heerlijke jazzvocalisten en de songs die Tutu Puoane in ‘Anything Goes’ zingt, gaan stuk voor stuk door merg en been.

Onvergetelijke vrouwen. Vrouwen met ballen. Girlpower en sisterhood stonden hun op het lijf geschreven.

‘Anything Goes’ zijn hoogstpersoonlijke belijdenissen. Over leven en overleven. Van een man, radiomaker en auteur Pat Donnez, die als hij het even niet ziet zitten, graag zijn oor en zijn ziel te luisteren legt bij deze en vele andere jazzvrouwen.

Overkomt het jou nooit dat je je op een onbewaakt moment afvraagt: is het dat maar, Is that all there is? Geloof het of niet, maar met zo’n Peggy of Billie in de buurt, overleef je die vraag.  

Met: Tutu Puoane (vocals), Ewout Pierreux (keys) en Pat Donnez (spoken word). Kris (tekeningen) in samenwerking met Jazzzolder vzw Mechelen.