Basisprijs
€ 28,00
Vriend van de Velinx
€ 25,00
za 09 dec 23 - 20u30

Trixie Whitley – Theatertour

Multigetalenteerd Amerikaans-Belgisch rastalent Trixie Whitley komt met haar indrukwekkende stem,  gloednieuwe songs én hits naar de Velinx

De multigetalenteerde Trixie Whitley is live beklijvend, rauw en intens. Ze is geboren in Gent, maar opgegroeid in de New Yorkse muziekstudio’s. Trixie Whitley kreeg de muziek met de paplepel ingegeven: dochter van  bluesmuzikant Chris Whitley, nichtje van Alan Gevaert (dEUS en anderen). Muziek zit in elke vezel van haar lichaam, van jongs af aan experimenteerde ze op drums, de gitaar, als danseres, achter de dj-booth en als zangeres.  Sinds haar derde staat Trixie al op een podium, als muzikante, zangeres, danseres en DJ. Ze werkte samen met grote namen zoals Daniel Lanois (waarmee ze ook in de band Black Dub speelde), Robert Plant, Marianne Faithfull en Wim Vandekeybus.

Voor de plaat ‘Lacuna’ (2019) werd alle ballast overboord gegooid en gaat de muzikante voor de naakte waarheid. De gitaar en de piano staan nog altijd centraal, maar laveren tussen drumloops, synthbeats en experimentele grooves. Met ‘Lacuna ‘Re-Imagined’ uit 2020 herinterpreteerde ze enkel songs van dat album.

Trixie Whitley daagt zichzelf constant uit, maar verliest haar puurheid als artieste nooit uit het oog. Ze komt binnenkort met nieuw materiaal naar buiten, en dat zal ze in primeur voorstellen tijdens deze tournee.

www.trixiewhitley.com

Credits: Foto © Ramy Moharam

 

Doe uw jas uit voor de Warmste Week! 

Alle vestiaire-inkomsten van de maand december worden geschonken aan het fonds van De Warmste Week, met als thema dit jaar 'opgroeien zonder zorgen'.