Image
Image
Image
Voorverkoop
7,00 euro
Kassa
8,00 euro
di 22/11/22 - 20u30

Triangle of Sadness (Ruben Östlund)

Na de Fashion Week worden Carl en Yaya, twee modellen en influencers, uitgenodigd op een jacht voor een luxe cruise. Terwijl de bemanning voor de gasten zorgt, weigert de kapitein zijn hut te verlaten wanneer het beroemde galadiner nadert. De gebeurtenissen nemen een onverwachte wending en het machtsevenwicht keert om wanneer een storm toeslaat. Ruben Östlund orkestreert absurde situaties die rijke mensen in hun hemd zetten. 'Triangle of Sadness' is een bijzondere ervaring waarbij klassieke thema's en losbandig drama op een presenteerblaadje worden geserveerd. Deze komedie is soms een beetje te bot, iets te lang, maar vooral te leuk om er niet van te genieten. Het leverde de regisseur alvast een tweede Gouden Palm op in vijf jaar tijd.

Denemarken - 149 minuten 

HUMO Erik Stockman ****

Een tot lachen, gieren en brullen aanzettend relaas van een luxecruise die enigszins uit de hand loopt.

HET BELANG VAN LMBURG Chris Craps****

De Zweed Ruben Östlund toonde zich in zijn andere satires, Turist en The Square, een scherpe observator van menselijke gedragingen. Dat is niet anders in Triangle of Sadness, maar deze komedie voelt wel breder aan. Er kan nu hardop gelachen worden.

DE STANDAARD Jeroen Struys***

Met zijn burleske humor zal Triangle of sadness het geheid goed doen bij een breed publiek in de arthousecinema’s. Deze film in een bioscoopzaal kijken met anderen biedt de bevrijding van de bulderlach. De Zweedse filmmaker heeft prikkelende ideeën genoeg en heeft prangende dingen te zeggen over onze tijd.