Image
Image
Image
Image

TIMING

20u30 - 21u20: Kazanga Jonathan Linga – DOG

21u20 - 21u30: Pauze

21u30 - 22u30: Zoë Demoustier – UNFOLDING AN ARCHIVE

Basisprijs
14,00 euro
Vriend van de Velinx
10,00 euro
wo 12/10/22 - 20u30

TAZ on Tour met Zoë Demoustier & Kazanga Jonathan Linga

WIJZIGING PROGRAMMA

OPGELET!

Omwille van technische redenen hebben we een wijziging moeten doorvoeren in onze TAZ ON TOUR avond. De voorstelling 'Pinokkio' van Jonas Baeke en Jef Hellemans zal vervangen worden door de prachtige monoloog 'Dog' van Kazanga Jonathan Linga. 

 

Wat hebben jonge artiesten, theater en garnaalkroketten gemeenschappelijk? Het theaterfestival Theater aan Zee natuurlijk!

Tijdens TAZ ON TOUR ontdek je de nieuwe tendensen in theater gebracht door een topselectie uit het Jong Werk van TAZ 2022, het programma waar beloftevolle jonge makers een podium krijgen. Zo zal je niet één, maar twee voorstellingen op een avond te zien krijgen. Via een nagesprek krijg je ook de kans om de spelers en makers beter te leren kennen.  

De selectie voor de tournee is bekend en we verwelkomen graag Zoë Demoustier met 'Unfolding an Archive' & Kazanga Jonathan Linga met 'Dog' op ons podium.

 

ZOE DEMOUSTIER met UNFOLDING AN ARCHIVE

In Unfolding an Archive ontvouwt Zoë Demoustier een beeldarchief van 20 jaar oorlogsverslaggeving. De man achter de camera is haar vader Daniel Demoustier.

De zoektocht naar een verhouding tot het beeldenrijk van wereldgebeurtenissen waarmee ze is opgegroeid, is als een beweging van ver en dichtbij. In een poging tot een reconstructie brengt ze het archief tot leven. Ze ontmantelt de mechanismen die schuilgaan achter de beelden van haar vader.

Gaandeweg ontstaat er een choreografie van poses en gebaren in een opgebroken tijdlijn van fysieke herinneringen op de geluiden van het archief.

 

KAZANGA JONATHAN LINGA met DOG

DOG vertelt het verhaal van een man die zowel letterlijk als figuurlijk vastgeketend zit. Via beeldspraak visualiseert hij een reeks gebeurtenissen die hem daar hebben gebracht.

Engelse quote uit de voorstelling:

"Man the dog says its jaws agape you are short in the world and long in the grave the grave is a hole dug for you as the nest is made for the egg as the hook for the fish as the cloth is woven for swaddling the nails for driving the tree for cutting the glove for fitting the shoe for lacing and the beads for passing through the fingers of the devout."

 

theateraanzee.be

TAZ ON TOUR wordt mogelijk gemaakt door Theater aan Zee Oostende en Reik Artist Agency. Programmatorenploeg Jong Theater TAZ#2022 en TAZ ON TOUR: Kobe Chielens, Joeri Cnaepelinckx, Marijn Lems en Jozefien Mombaerts.

Credits
Foto Zoë Demoustier © Tom Herbots - Foto Dog © geen naamsvermelding