Basisprijs
€ 16,00
Vriend van de Velinx
€ 12,00
wo 20 dec 23 - 20u30

Sara De Roo – Ik maak me geen illusies en dit is er één van

Een kleinood, deze beklijvende monoloog, daar hoeft u zich geen illusies over te maken

De fantastische Sara De Roo speelt eindelijk opnieuw een monoloog.  De voorstelling is een Nederlandstalige remake van ‘I have no thoughts and this is one of them’. Deze voorstelling werd zo enthousiast onthaald dat ze behalve op verschillende plaatsen in België ook gespeeld heeft in Amsterdam, Glasgow, Zurich, Barcelona, Essen en Mannheim. 

De tekst is een lange stroom van bijna gedachten, van bijna commentaren en van bijna weten.  Je bent geboren in een modaal, burgerlijk gezin ergens in de westerse wereld. Je bent in de helft van je leven, of dat denk je. Je hebt een redelijke scholing en je hebt een veelheid aan informatie en kansen of zo voelt het. Je bent een verstandige vrouw met een mooi verleden en een mooie toekomst of zo lijkt het. Je bent ongelooflijk gelukkig of zo moet het.  

En het enige wat je doet, je vraagt je af. Je vraagt je af waarom. Waarom is het zoals het is? Waarom begrijp je het niet? Waarom weet je geen enkel antwoord, waarom geloof je geen enkel antwoord, waarom is alles wat zogezegd weet zo onwaarschijnlijk? Waarom voel je je zo verwant met andere vraagstellers? 

Sara De Roo behoort tot de allerbeste hedendaagse toneelspelers van België. In 1991 studeert ze af aan de toneelschool van het Koninklijk Conservatorium Antwerpen olv Dora Van Der Groen. Van 1993 tot 2018 is ze kernlid van het Toneelspelersgezelschap Stan en speelt ze occasioneel in films en tv-series.

Tine Van Aerschot ontwikkelde zich van grafisch vormgever tot dramaturg, schrijver, scenograaf, theatermaker en multimedia-artiest. De grote sterkte van haar stukken ligt in de rake teksten en de accurate spelregie. Met weldoordachte middelen maakt ze intieme, intense voorstellingen.

Credits: Tekst & concept: Tine Van Aerschot – Spel: Sara De Roo – Licht: Luc Schaltin – Set: Herman Vederickx – Management: Klein Verzet – Productie: TREVOR vzw – Coproductie: Monty – Met de steun van de Vlaamse Gemeenschap – Foto © Marleen Daniels