Image
Basisprijs
22,50 euro
zo 30/10/22 - 17u00

Musical Kiwanis - LA FEMME FATALE

WACHTLIJST

‘La Femme Fatale’ vertelt het verhaal van de grootste seriemoordenaar van België.

De charismatische Marie-Alexandrine Petitjean vermoordde begin jaren ’30 van de vorige eeuw twaalf onschuldigen in het centrum van Luik. Haar drijfveren waren geld en een onverzadigbaar lijfelijk verlangen. Het podiumgebeuren is ondanks het donkere randje verrassend speels en humoristisch. Dat is mede te danken aan musical-actrice Cynthia Knoch die een uitermate charmante maar ook narcistische Marie-Alexandrine weet neer te zetten. Televisiepersoonlijkheid en zanger Maarten Cox speelt politie-inspecteur Castadot.

Het verhaal was indertijd wereldnieuws: De sensuele Marie-Alexandrine Petitjean verloor zich destijds in het decadente Luikse uitgaansmilieu. Haar echtgenoot mijnheer Becker liet aanvankelijk begaan. Maar zodra hij zijn grenzen aangaf liep het mis. Hij werd haar eerste slachtoffer… er zouden er nog elf volgen.

Na diverse publiekstrekkers haalt bedenker en regisseur Hubert Schoenmaekers alles uit de kast om u een heerlijke avond te bezorgen. De muziek van Willem Claesen is met momenten adembenemend. Meer dan 30 acteurs en zangers brengen ‘La Femme Fatale’ en haar slachtoffers terug tot leven.

Mis deze nieuwe creatie niet: u zal sidderen en lachen tegelijk.

 

www.lafemmefatale.be

De voorstelling in Cultuurcentrum de Velinx gaan door ten voordele van de sociale doelen van Kiwanis®. 

 

Credits
Muziek: Willem Claesen - Idee teksten en regie: Hubert Schoenmaekers

Kiwanis® is een wereldwijde vrijwilligersorganisatie die zich inzet om de wereld te veranderen, kind per kind en gemeenschap per gemeenschap.