Image
Image
Image
Image
Basisprijs
14,00 euro
Vriend van de Velinx
10,00 euro
za 11/03/23 - 20u30

MAJA WESTERVELD i.s.m. ABATTOIR FERME & NONA – Herrie

Een hartstochtelijke ode aan de struikelende medemens.

Herman is een excellent puzzelaar, maar vraag hem niet om naar de supermarkt te gaan, want je ziet hem niet meer terug. In de wereld buiten zijn eigen kamer en buiten zijn eigen hoofd krijgt hij de stukken van de realiteit niet bij elkaar gepuzzeld. Zijn echtgenote leest boeken over vrouwen die het slechter hebben dan zij. Dat aanbod wordt steeds kariger, maar dat ligt niet aan het aanbod en ook niet aan haar, zegt ze fijntjes tegen Herman, vlak voor ze hem verlaat...

Schrijfster en theatermaakster Maja Westerveld is gefascineerd door enkelingen, zonderlingen en het bijzondere van het doodnormale. Ze houdt van mensen die consequent net onder de melodie zingen, die klein maar dapper uren door supermarkten dwalen en onverrichter zake huiswaarts keren, en om de andere week op een verkeerde trein stappen. Sinds enkele jaren maakt ze deel uit van de artistieke kern van Abattoir Fermé.

Na het alom geprezen ‘Drek’ (2017) is ’Herrie’ haar tweede solovoorstelling: een labyrintisch, tragikomisch en vlijmscherp gesprek tussen twee mensen die zich proberen te handhaven in een wereld die helemaal uit mekaar valt.

 

www.abattoirferme.be

 

Credits
Tekst, spel & regie: Maja Westerveld -  Begeleiding: Abattoir Fermé - Decor & lichtontwerp: Sven Van Kuijk - Techniek: Thomas Vermaercke/Seppe Janssens  - Productie: Abattoir Fermé & kunstencentrum nona - Foto © Stef Lernous

“Wat een sterke en onbedwingbare theatermaakster is Maja Westerveld… Een allround theatertalent en bij de strafste performers van haar generatie." (Juryverslag Theater Aan Zee)

“Episch, apocalyptisch en absurd... De monoloog ‘Herrie’ is een fascinerend en prettig verwarrend relaas, waarin zowel de overkoepelende structuur als de verhaallijn steeds anders loopt dan je denkt.” (Sander Janssens,  Theaterkrant.nl)