Image
Image
Image

Duur: 108 minuten 

di 10/01/23 - 13u15

JEF Jeugdfilm - Mes frères et moi (1ste tem 4de Secundair)

Nour, een 14-jarige jongen uit een kleurrijke volksbuurt bij de haven, ontmoet tijdens de zomervakantie een gemotiveerde zanglerares. Sarah biedt hem de kans om zijn nieuwe talent te ontdekken: een prachtige zangstem en een liefde voor opera. Tijdens de zanglessen kan hij tijdelijk ontsnappen aan de drukte in huis, waar moeder ziek te bed ligt en zijn grote broers op hun eigen manier het huishouden regelen.

Diepmenselijke film over een familie die er alles aan doet om er het beste van te maken. Thuis knetteren de dialogen tussen de broers, die met hun energie de film vooruit stuwen. Authentiek, respectvol en boordevol aandoenlijke scènes om nog lang van na te genieten. Een film met een mooie boodschap over hoe je met je talenten je achtergrond kan overstijgen.

Thema(s) - Anders zijn – Armoede – Conflicthantering – Criminaliteit - Gezin en familie - Identiteit (ik en de wereld) - Onderdrukking – Onderwijs - Volwassen worden - Vriendschap en liefde - Weerbaarheid - Ziekte en verlies - Sport, muziek en zelfexpressie

Franse film van Yohan Manca uit 2021. Kadert ook in het Focus Franse Film programma. (Nederlands ondertiteld - Frans gesproken) 

https://professionals.jeugdfilm.be/nl/film/mes-freres-et-moi