Basisprijs
€ 17,00
Vriend van de Velinx
€ 14,00
za 16 dec 23 - 20u30

Grof Geschud – Kroost

uitverkocht

Het best bewaarde geheim uit Cabaret-land: Grof Geschud

Vies, troebel, drabbig water.

Het zit in hun oren, mond en krullen. En laat zij nu nét aan hevige smetvrees lijden. Bij hem staat het water tot aan zijn lippen: nu hij juist zelf iets aan het opbouwen is, wordt er in zijn familie van alles afgebroken.

Hoeveel familieweekends moet je op een jaar bezoeken om een goede dochter te zijn? Waarom wordt Lander altijd verliefd op zeer intense vrouwen? Kan hij daar zijn vader op de een of andere manier de schuld van geven? Moet je jezelf wel willen reproduceren? En is Myrthe erfelijk belast of door eigen toedoen zo’n obsessieve dwangneuroot?

Als ex-geliefden slopen Lander en Myrthe moeiteloos de façade van elkaars gezin. Zoals u van hen gewend bent, laat Grof Geschud ook in Kroost geen spaander van zichzelf en elkaar heel. Kom dus zeker kijken voor er niets meer van hen overblijft.

Het Vlaams-Nederlands cabaretduo Grof Geschud ontving uitsluitend lovende kritieken met hun debuut ‘Lijmen’. Toen waren ze nog een koppel. Vervolgens gingen ze uit elkaar en maakten daar de bekroonde voorstelling ‘Broeden’ over, die ze in ruim 130 zalen speelden. Nu komen Lander Severins, de romantische Belg, en Myrthe van Velden, de Hollandse nuchterheid zelve, met ‘Kroost’: poëtisch cabaret vol humor, muziek en ontroering.

www.grofgeschud.eu

Credits: Tekst, muziek & spel: Myrthe van Velden & Lander Severins – Artistiek team: Janne Desmet, Minou Bosua & Stef de Paepe – Scenografie: Tim Clement – Techniek: Geert Custers – Kostuum: Jana Roos – Productie: Heleen Soontjens – Coproductie: Arenberg & Makerij La Lande – Foto © Noortje Palmers

 

Doe uw jas uit voor de Warmste Week! 

Alle vestiaire-inkomsten van de maand december worden geschonken aan het fonds van De Warmste Week, met als thema dit jaar 'opgroeien zonder zorgen'.

“Het cabaretlandschap van de Lage Landen is twee cabaretiers rijker met schitterende stemmen en een heerlijke humor die recht uit hun gebroken/verliefde/tere hart komt.”  (***** De Standaard)