Image
Image
Basisprijs
16,00 euro
Vriend van de Velinx
12,00 euro
zo 11/12/22 - 11u00

Elfurenmis met Claron McFadden & Naima Charkaoui

De laatste Elfurenmis van het jaar 2022 staat volledig in het teken van multiculturaliteit, migratie en mensenrechten met de weergaloze Claron McFadden en de vakkundige experte Naima Charkaoui als liturgische protagonisten.

De Amerikaanse sopraan Claron McFadden studeerde cum laude af aan de Eastman School of Music in Rochester, New York en woont sinds 1984 in Nederland. Ze werkte samen met dirigenten zoals Sir John Eliot Gardiner, Frans Brüggen and Sir Andrew Davies en staat bekend om haar unieke interpretatie van hedendaagse muziek. In 2002 werd Claron McFadden genomineerd voor een Grammy Award. In 2007 kreeg ze de Amsterdamprijs voor de Kunsten uitgereikt. Ze is lid van de Koninklijke Nederlandse Academie van de Kunsten en haar TEDx talk in 2010 werd uitgekozen om op de prestigieuze TED.com website te staan.

Politicologe Naima Charkaoui werkt sinds 2001 rond mensenrechten, ongelijkheid en racisme. Ze stond ruim 10 jaar aan het hoofd van het Minderhedenforum, werkte nadien in de kinderrechtensector en is momenteel diensthoofd beleid bij 11.11.11. Ze schreef twee boeken: ‘Racisme: over wonden en veerkracht’ en ‘Het opengrenzenmanifest’.

Martijn Vanbuel op bas, Maarten Lingier aan de piano, Tim Finoulst op gitaar en MC Rashif El Kaoui aan het woord.

www.b-classic.be

Credits
Foto Naima © Sien Verstraeten – Foto Claron © Erik de Jong