Image
Image
Image
Image
Image
Basisprijs
16,00 euro
Vriend van de Velinx
12,00 euro
za 01/04/23 - 20u30

COMPAGNIE CECILIA – Geen Kersentuin

‘Geen Kersentuin’ is de eerste samenwerking tussen Compagnie Cecilia en Peter De Graef. De Graef schreef een originele tekst voor drie spelers (Elise Bundervoet, Loes Swaenepoel en hijzelf), met een vette knipoog naar één van de beroemdste stukken van Anton Tsjechov.

In ‘Geen Kersentuin’ wordt een man brutaal geconfronteerd met zijn eigen sterfelijkheid. In de laatste uren van zijn leven vallen de kleppen van zijn ogen en doorloopt hij de verschillende stadia van een dol verwerkingsproces. Er rest hem uiteindelijk nog één principe in het aanschijn van de dood: radicale eerlijkheid, ten opzichte van zichzelf en de geliefden die hem omringen.

‘Geen Kersentuin’ is een tragikomische vertelling over liefde en dood, en hoe we altijd schipperen tussen slaan en zalven, leed en troost.

compagnie-cecilia.be

Credits
Tekst & regie: Peter De Graef - Spel: Peter De Graef, Elise Bundervoet en Lien De Graeve - Dramaturgie: Daan Borloo - Kostuums: Huguette D - Scenografie: Sam Declercq - Licht & techniek: Iben Stalpaert - Stage techniek: Marjolien Cuypers - Fotografie: Kurt Van der Elst - Technische & productie coördinatie: Tom Declercq - Productie: Compagnie Cecilia - Co-productie: Perpodium
Met de steun van de Vlaamse Gemeenschap, de Stad Gent en taxshelter-maatregel van de Belgische Federale Overheid via Cronos Invest.

“'Geen kersentuin' van Compagnie Cecilia: Bloesems om voor te vechten.” 

(**** Het Nieuwsblad)