Basisprijs
€ 8,00
Vriend van de Velinx
€ 6,00
Kinderprijs
€ 6,00
Gezinsbond
€ 6,00
zo 14 jan 24 - 15u00

Circumstances – EXIT (8+)

Een indrukwekkende, acrobatische circusdansperformance van Piet Van Dycke, dé rijzende ster in het genre


In een grote, indrukwekkende installatie met een draaiende muur en zwevende deuren bewegen vier figuren in en door de ruimte. Ze drijven elkaar aan, lopen, botsen, klimmen, dragen, balanceren en transformeren. Ze  komen toe en vertrekken, ontmoeten en verlaten, verschijnen en verdwijnen. Ze houden elkaar in evenwicht,  maar brengen elkaar ook uit balans. Een flirt met het risico!

We bewegen ons als mens sowieso altijd voort. Maar wat als je altijd ‘onderweg’ bent en nooit ergens kan  thuiskomen? En wat met de spanning tussen individu en groep? EXIT is een spannende, uitdagende en fysieke  circus- en dansvoorstelling waar beweging en acrobatie samenvloeien. Choreograaf Piet Van Dycke nodigt voor deze voorstelling vier circusartiesten uit, elk gespecialiseerd in een andere discipline: bascule, straps, trapeze en acrodans.

Piet Van Dycke werkt als dans–  en circusmaker, performer, coach en docent bij verschillende kunstorganisaties. Kenmerkend voor het werk van Van Dycke is de samensmelting van dans en circus, wat resulteert in woordloze circus/dansvoorstellingen, voor jong én oud.

www.circumstances.be

Credits: Concept & choreografie: Piet Van Dycke – Performers: Christopher Mc Auley, Luuk Brantjes, Samuel Rhyner & William Blenkin – Muziek: Bastiaan van Vuuren/Bastian Benjamin – Dramaturgie: Marie Peeters – Lichtontwerp: Edwin van Steenbergen – Techniek: Casper van Overschee – Installatie: Arjan Kruidhof & Arjen Schoneveld – Scenografische ondersteuning: Menno Boerdam – Productie: Circumstances vzw – Coproductie: Festival Circolo, DansBrabant & Theater op de Markt – Dommelhof, HET LAB Hasselt, Cirklabo, circ'uit & Miramiro – Met steun van PLAN, Stad Leuven & Grensverleggers/deBuren – Foto © Jona Harnischmacher

Leden van de Gezinsbond krijgen bij deze voorstelling voor het hele gezin korting. Deze korting is enkel mogelijk op vertoon van een geldige lidkaart. U kunt langskomen aan de ticketbalie tijdens onze openingsuren of scan uw lidkaart in en stuur ons een mailtje naar tickets@develinx.be (met vermelding van naam voorstelling, eigen adresgegevens, gsm-nummer en aantal personen)

 

 

“Het stuk bouwt slim op naar een adembenemende apotheose […] De performers hijsen zich de lucht in, glijden van de muur en zoeken met z’n vieren een balans die ze uiteindelijk ook vinden. Indrukwekkend […] Dé sensatie van het weekend.” (**** Filip Tielens, De Standaard)

“‘EXIT’ is een speelse en geraffineerde combinatie van acrobatiek, dans, slapstick en evenwichtskunst. Het werk van de jonge choreograaf Piet Van Dycke blinkt uit door een organische mix van lichtvoetigheid en zwaarte. “(**** Annette Embrechts, de Volkskrant)

“De adembenemende voorstelling blaast je omver. Het is een combinatie van dans en circus, met vier eenlingen die, na aanvankelijke weerstand, elkaar nodig hebben om balans in hun leven te vinden. Het is ongelofelijk hoe de vier jonge mannen al die loop–  en bewegingspatronen uitvoeren, telkens net omzeilend of juist expres het tegendeel. En hoe ze steeds net op tijd weg zijn om die omklappende wand niet tegen hun hoofd te krijgen. Blatende schapen en een van ontlading juichend publiek bij ‘EXIT’ van de Belgische choreograaf Piet Van Dycke en zijn ‘Circumstances’.” (Eric Nederkoorn,  Dagblad van het Noorden)