Klassiek, Muziek

Elfurenmis met Noël Slangen & Hrachya Avanesyan

Elfurenmis #2

Zondag
14 november 2021
11.00 uur

Weer een Elfurenmis om lang op voorhand naar uit te kijken! Deze keer krijgt onze vaste begeleidingsband bestaande uit Maarten Lingier, Tim Finoulst, Maarten Vanbuel en über-gastheer Rashif El Kaoui het gezelschap van begenadigd spreker Noël Slangen en meester-violist Hrachya Avanesyan.

Moeten we communicatie-specialist Noël Slangen nog voorstellen? Scherpe pen, immer spits en rad van tong met uitgesproken opinies over alles en nog wat.  Wij nodigen Noël uit in zijn hoedanigheid als voorzitter van het Kinderarmoedefonds van de Koning Boudewijnstichting waar hij in december 2019 de fakkel overnam van psycholoog Peter Adriaenssens.  Daarnaast werd hij in deze periode algemeen directeur van POM Limburg, de procivinciale ontwikkelingsmaatschappij van Limburg. Het Kinderarmoedefonds zet zich in voor de jonge levensjaren van kinderen in armoede, specifiek tussen 0 en 3 jaar.  Noël Slangen, die zelf in armoede opgoeide, brengt ons misschien geen blijde boodschap over kinderen en armoede maar wel eentje die moet gehoord worden.

Hrachya Avanesyan wordt beschreven als een “gevoelige en hoogst volleerde musicus met expressieve nuances” (Gramophone Magazine) en “een solist met gepassioneerde kracht, gevoel en een zachte toon” (Frankfurter Allgemeine) en won de eerste prijs van de Yehudi Menuhin en Carl Nielsen wedstrijden. Hrachya Avanesyan is geboren in Armenië en verhuisde op 17-jarige leeftijd met zijn gezin naar België. Hij studeerde aan het Koninklijk Muziekconservatorium van Brussel in de klas van Igor Oistrakh. Daarna vervolgde hij zijn studies aan het Muziekcollege Koningin Elisabeth bij Augustin Dumay en aan de Hochschule in Keulen bij Mihalea Martin. Hrachya Avanesyan speelt op een viool van J.B. Vuillaume uit 1864.

www.b-classic.be

Tickets

Basis: € 16,00
Vriendenpas: € 12,00