Klassiek, Muziek

ELFURENMIS met Ignace Schops en Gaetan La Mela

Elfurenmis #1

Zondag
24 oktober 2021
11.00 uur

Net voor het begin van de tweede lockdown (oktkober 2020) mochten we op de valreep nog de Elfurenmis boven het doopvont houden.  In onze stoutste dromen hadden we niet kunnen vermoeden dat dit project, een co-product met onze vrienden van B-Classic, er  vanaf de eerste editie zo ‘boenk op’ zou zijn. Gastheer Rashif El Kaoui, (s)preker van dienst Rachida Lamrabet, soliste Tutu Puoane en muzikanten Maarten Lingier, Tim Finoulst en Martijn Vanbuel zorgden voor verwondering, verstilling, beroerden, streelden onze oren én zetten ons hersenen aan het werk.  Meer van dat! was onze eerste reactive, en meer van dat zal u krijgen in het seizoen 2021-2022.

 

Gastheer Rashif en de drie-koppige begeleidingsband blijven aan het roer en ook aan het concept zal er niet gesleuteld worden: klassieke muziek in zijn meest brede interpretatie de confrontatie aangaat met een lezing avant la lettre – zeg maar preek en dit alles binnen de structuur van een misviering.

 

Voor de eerste Elfurenmis zal preker Ingace Schops het hoge woord voeren.  Ignace Schops (Heusden-Zolder, 1964) is een Vlaams natuur- en milieubeschermer, deskundige op gebied van herpetologie, biodiversiteit en landschapszorg en bezieler van het Nationaal Park Hoge Kempen. In 2014 werd hij gekozen tot voorzitter van de Raad van Europarc Federation, het Europees netwerk voor natuurlijk en cultureel erfgoed. Hij is eveneens full member van de EU chapter van de Club van Rome en lid van het Climate Leadership Corps van Al Gore.

Het succes van zijn werk is gebaseerd op het (Re)connection Model, dat tracht om natuur en maatschappij (opnieuw) te verbinden.

 

Soliste van dienst is niemand minder dan percussionist Gaetan La Mela. Gaetan La Mela begon zijn muzikale carriere aan de Muziekacademie te Genk. Daarna vervolgde hij zijn studie aan het Lemmensinstituut te Leuven, waar hij het diploma Meester in de Muziek behaalde bij Dhr. Ouderits. Aan ditzelfde instituut behaalde hij ook een pedagogisch diploma en een specialisatie kamermuziek. Hij volgde masterclasses bij Rainer Seegers en Franz Schindlebeck (Berliner Philharmoniker).

Gaetan La Mela behoort tot de vaste kern musici bij het HERMESensemble en is lid van Belgian Brass.

www.b-classic.be

Tickets

Basis: € 16,00
Vriendenpas: € 12,00