Klassiek

Zondag 11 april 2021

11.00u

“Jeugd is het enige het bezitten waard”
 (Oscar Wilde)

“Je bent niet als vrouw geboren, je wordt er een.”
(Simone De Beauvoir)

 

In de laatste Elfurenmis van het seizoen deelt parel van Haspengouw Mona Thijs graag met u wat het is om in 2021 een jonge vrouw te zijn.  Mona Thijs, bouwjaar 1999, is masterstudente Woordkunst aan het Koninklijk Conservatorium Antwerpen. Van kindsbeen af kijkt ze naar de dagen alsof het kleine verhalen zijn. Die verhalen vinden soms hun vorm op papier, soms op de planken. Mona publiceerde columns in dS Magazine en Klasse. Er verscheen een kortverhaal van haar in het literaire tijdschrift DW B. In de zomer van 2019 mocht ze met deBuren op schrijfresidentie in Parijs. Op het podium brengt ze graag haar eigen cabaretperformances. In Maandagavond on tour van theatergezelschap De Nwe Tijd nam ze haar liefdesleven op de korrel.  Mona is de jonge, vrouwelijke en uitermate getalenteerde kers op de taart van de Elfurenmis. 

 

Trompettist en componist Bert Joris, gesneden uit een iets oudere houtsoort, behoort tot de meest veelzijdige en getalenteerde jazzmusici in Europa. Qua internationale weerklank dien je hem te plaatsen in het rijtje Toots Thielmans en Phillipe Catherine. Bert Joris is de huiscomponist van het Brussels Jazz Orchestra en wordt ook geroemd als componist en arrangeur. Hij verstaat de kunst om een ongecompliceerde melodie toch telkens veel reliëf te geven zodat ze fris en boeiend blijft. In 2010 schreef Bert Joris de cultuurprijs Vlaanderen voor beste muzikant op zijn naam en in 2012 huldigde de stichting Conservatorium Antwerpen hem als “Maestro Honoris Causa”. Een grote meneer aan de zijde van een kleine grote vrouw.

 

Voor een laatste maal krijgen wij de verwelkoming, dankzegging en zegen van Rashif El Kaoui en zorgt het ondertussen wereldvermaarde  B-Classic Eleven O’ Clock Mass Trio voor de gepaste muzikale invulling. 

 

Verkoopinfo volgt later.