Axelle Red

Electro Acoustic Tour

Zaterdag 9 november 2019
20.30 uur

Voor haar recente album ‘Exil’ trok Axelle naar Memphis, Nashville en Los Angeles. Op ‘Exil’ staan grote namen zij aan zij met die van Axelle. Met twee ervan heeft ze een gemeenschappelijk verleden: Albert Hammond en Shelly Peiken schreven exact 25 jaar geleden mee aan één van de grootste successen op haar debuutplaat, de klassieker ‘Sensualité’. Hammond, auteur van een dertigtal wereldhits waarvoor oa. Whitney Houston en Tina Turner hem eeuwig dankbaar zijn, had ze al eerder teruggezien - ze delen samen de credits voor enkele nummers op ‘Rouge ardent’. Wereldklasse dus.

Dit najaar tourt ze in de Belgische en Franse zalen met haar nieuwe ‘Electro Acoustic Tour’, samen met haar fantastische muzikanten Dominique Vantomme, Wigbert Van Lierde en Simon LeSaint, in een onverwachte combinatie van de elektronische invloeden van het album ‘Exil’ en akoestische instrumenten.

Het is bijna 10 jaren geleden dat Axelle Red nog eens in Tongeren op de planken stond. Dat wordt een blij weerzien in de VELINX!