Muziek

GREGORY FRATEUR (DEZ MONA), PIETER THEUNS (BOX) EN AN PIERLE

dubbelconcert ind(i)e VELINX

Zaterdag
30 oktober 2021
20.30 uur

GREGORY FRATEUR (DEZ MONA) & PIETER THEUNS (BOX)

Zanger Gregory Frateur (Dez Mona) en luitist Pieter Theuns (Baroque Orchestration X) slaan de handen in elkaar voor een reeks intieme duoconcerten op bijzondere plaatsen doorheen Vlaanderen. Beide frontmannen zijn geen onbekenden voor elkaar: in 2011 brachten ze als Dez Mona & BOX het alom geprezen ‘SÁGA’ uit. In 2021 zal een vervolg op deze succesvolle samenwerking het daglicht zien als het werelds oratorium ‘LUCY’ over de zoektocht naar een thuis  en het gevoel van thuiskomen. Voor deze reeks intieme concerten strippen ze de rijk gearrangeerde muziek tot een basis van stem en theorbe (barokluit). In deze tijden van afstand zoeken ze samen met de toeschouwers plekken waar de muziek weer dichterbij mag zijn.

 

AN PIERLE

In 1996 neemt de 22 jarige An Pierlé deel aan Humo’s Rock Rally. Met succes, want ze haalt de prestigieuze finale. Intussen blijft haar eigenzinnige pianoversie van Are friends electric? van Tubeway Army airplay krijgen en verschijnt haar debuut album Mud Stories bij Warner Music Benelux. Daarna volgde ‘Helium Sunset’. Intussen richt ze in 2002 met haar partner Koen Gisen de band White Velvet op.In 2006 wint ze een ZAMU award voor zangeres van het jaar. In 2016 verschijnt haar nieuwe album Arches een verzameling songs waarin kerkorgels een prominentie rol inspelen en er volgt ook een opmerkelijke en succesvolle kerktour in binnen –en en buitenland. Onlangs versmelte An Pierlé en Koen Gisen nog met het jonge jazzduo SCHNTZL in het An Pierlé Quartet: een knetterende mix op de wip tussen pop, jazz en experiment. Het is inmiddels duidelijk dat deze muzikale duizendpoot niet in een muzikaal hokje te steken valt.

 

An Pierlé staat inmiddels al 25 jaar op de planken en die verjaardag komt An Pierlé samen Koen Gisen in de VELINX vieren met een intiem en uniek  - BEST OF - concert!

www.dezmona.com
www.boxbaroque.com

Tickets

Basis: € 16,00
Vriendenpas: € 12,00

Credits

zang: Gregory Frateur - luit: Pieter Theuns - foto © Tom Roelofs
zang en piano: An Pierle – zang en gitaar: Koen Gisen - foto © Kaat Pype