U bent hier

Ind(i)e VELINX presenteert een dubbelconcert van twee Limburgse bands die baden/ gepokt en gemazeld zijn in de americana, singer-songwriter en indiepop/rock.  

De muzikale astronaute van dienst heet Myrthe Luyten en heeft een nieuwe missie: verhalen verzamelen die gaan over loslaten, over liefhebben, over schoonheid en over de donkere kanten van een bestaan. Astronaute komt in de VELINX hun gloednieuw album ‘Circle’ voorstellen. Het album is een verzameling van elf songs, verteld door drums, elektronica, gitaar en stem. Het is de kroniek van een nieuwe relatie, een leven in de weegschaal, de kracht van familiebanden en het voortdurende gefluister van een interne dualiteit. Het is een werk dat vertrekt vanuit tegenstellingen, die je vindt in een ruzie met een geliefde of in de stilte tussen vraag en antwoord. Rede versus gevoel. Leven en dood.

 

Bonfire Lakes bevinden zich in de americana/indie/singer-songwriterhoek van het muziekspectrum en brengen eerlijke, bitterzoete songs waarvan de verstokte melancholicus graag een dagelijkse dosis tot zich neemt. Na een positief onthaalde debuut-EP en een concertreeks met o.a. Heather Nova, Isbells en Marble Sounds, is er nu het debuutalbum ‘Leaves’ (2018). Dat debuutalbum, waarvan het lieflijke, melancholische ‘Two Sisters’ de vooruitgeschoven single is, is een afscheidsplaat, in die zin dat nagenoeg alle nummers draaien rond het thema 'afscheid'. Verwacht pakkende teksten, gecontrasteerd met doorgaans opgewekte muziek, smartlappen in de beste singer-songwriter/americana-traditie en een hemelse samenzang. 

 

TIMING

  • Deuren: 20u15
  • Concert Bonfire Lakes: 20u30 – 21u00
  • Korte pauze: 21u00 – 21u10
  • Concert Astronaute: 21u10 – 22u30