Jacob David (DK) & Julien Marchal (FR)

Dubbelconcert

Vrijdag 26 april 2019
20.30 uur

Julien Marchal zoekt, aangestoken door componisten als Philip Glass en Erik Satie, naar de extase binnen de (klassieke) muziek. Hij streeft daarbij naar de beheersing van ‘het niets’, een minimalisme dat ook wordt beïnvloed vanuit heel andere hoek met artiesten als Jon Hopkins, Burial, múm en Boards of Canada. Zijn trilogie ‘Insight’ (2015), ‘Insight II’ (2016) en ‘Insight III’ (2017) zijn verzamelingen van introspectieve stukken die een oase van rust scheppen in de hectiek van de dagdagelijkse muziek. Een terugkeer naar de essentie met noten die zich op subtiele wijze door de mechaniek van de piano bewegen.

Jacob David is een Deense componist en pianist uit Kopenhagen. Al van kindsaf aan waren David en zijn piano onafscheidelijk, drukdoende met improvisaties van blues tot klassiek. Toen hij tijdens zijn jonge twintiger jaren in rusthuizen optrad, stelde David vast hoe rustgevend muziek kon zijn en soms zelfs lang vergeten herinneringen terugbracht. Deze ervaring bracht hem er toe zijn muziekstijl te vereenvoudigen en ook eigen muziekstukken te componeren. Naast zijn solo project werkt Jacob David ook samen met muziek engineer en producer Thomas Haahr om soundtracks voor film en TV te componeren.  

SUPERTIP voor de liefhebbers van het WINTER TALES-festival en artiesten als Wouter Dewit, Jan Swerts, Joep Beving, Nils Frahm, Otto A Totland… (genre minimalistische klassiek, post-klassiek, neo-klassiek).