Snowflake (SO)

De Toneelmakerij

Maandag 1 april 2019
13.15 uur

Een voorstelling met vijf jonge acteurs, 500 stemmen en  50.000 comments

Ezra wil zo snel mogelijk rijk worden van bitcoins (legaal of illegaal). Mara experimenteert met seks (met avatars en webcams). Sofie wil niet speciaal zijn (hoe hard haar moeder ook roept dat ze een ‘nieuwetijdskind’ is). Ab moet voor zijn vrienden bewijzen dat hij een ‘echte man’ is (hoe dan?). Fay is bang voor de Derde Wereldoorlog (die allang is begonnen). En Jakob weet het zeker, hij wordt de nieuwe Edward Snowden.

Ze dwarrelen als sneeuwvlokjes door de digitale wereld. Ze kennen elkaar niet. Nog niet. Ze zijn alleen. Kwetsbaar voor comments, ranking, shaming. Maar zodra ze elkaar ontmoeten zullen Ezra, Mara, Sofie, Ab, Fay en Jakob een sneeuwstorm veroorzaken die zijn weerga niet kent.

'Snowflake' was de belediging van het jaar 2016 in Amerika. Generation Snowflake wordt verweten niet tegen de minste hitte te kunnen. Dan smelten ze al. Paul Knieriem en Daniël van Klaveren onderzoeken of dat waar is en maken er een mozaïekvertelling over. Een multi-media-theaterstuk met een mix van Netflix serie Black Mirror en Shakespeares Midzomernachtsdroom.