Theater

ABATTOIR FERME

De Kersenvla

Woensdag
24 november 2021
20.30 uur

Tijdens een heel erg late nacht - of mogelijk een heel erg vroege ochtend - in 1905 komen een gevierde ballerina, een Nederlandse acteur en de grande dame van het Russische theater samen in Wisjni Nowgarad om daar, onder de bezielende leiding van regisseur Ewelina, het kersverse meesterwerk van Danny Tsjechov ‘De Kersenvla’ te repeteren.

Danny Tsjechov werd geboren in 1851 in Taganrog als halfbroer van Anton Tsjechov. Dat is moeilijk: Danny’s idee voor ‘De Albatros’ werd schaamteloos gestolen door Anton, die vervolgens furore maakt met ‘De Meeuw’. En wanneer Danny de boel herschrijft als ‘Tante Olga’, gaat Anton ermee aan de haal als ‘Oom Wanja’.

Met ‘De Kersenvla’ waagt Abattoir Fermé zich aan een voorstelling over iets wat ons nauw aan het hart ligt: Theater.

www.abattoirferme.be

Tickets

Basis: € 14,00
Vriendenpas: € 10,00

Credits

Tekst en regie: Stef Lernous - spel: Kirsten Pieters, Ellen Sterckx, Chiel van Berkel, Tine Van den Wyngaert, Louis van der Waal - decor- en lichtontwerp: Sven Van Kuijk - techniek: Sven Van Kuijk, Thomas Vermaercke, Seppe Janssens - foto © Stef Lernous - productie: Abattoir Fermé in samenwerking met kunstencentrum nona - met de steun van de Vlaamse Gemeenschap en stad Mechelen