Hoe klinkt het avontuur? Er waren eens vier broers. Ze heetten De Gebroeders Kist. Niemand wist of ze zo heetten omdat ze in een kist woonden of dat ze in een kist woonden omdat ze zo heetten. Natuurlijk hadden ze elk ook nog een eigen naam: Oudste, Jongste, Middelste en Domste.

En ze hadden Grote Trom, zoals andere mensen een hond of een kanarie hebben. Op een nacht vertrekken ze met Grote Trom, op zoek naar het geluk.

‘De Gebroeders Kist’ is een theatraal concert van Oorkaan. Een spannend verhaal met weinig woorden, aanstekelijk slagwerk, acrobatiek en veel humor, gespeeld door Percossa.

Percossa gebruikt alles wat los en vast zit als instrument en speelt alle mogelijke ritmes om de meest hilarische, ontroerende en spectaculaire theatrale vondsten over te brengen. Niet voor niets is Percossa de afgelopen jaren uitgegroeid tot een wereldwijde sensatie.

Oorkaan maakt met topmusici theatrale concerten voor kinderen t/m 12 jaar. Oorkaan wil zoveel mogelijk kleine en grote oren de oneindige wereld van muziek laten ontdekken. Dit doet Oorkaan in prikkelende en verrassende vormen. Oorkaan richt zich daarbij op muziek uit de hele wereld, van vroeger en nu.

Enkel voor scholen